TV: Vil du ha' larver i din sandwich?

Larver og andet kryb skal løse problemerne med hungersnød, mener FN

Se historien i tv-klippet herover
-------------------------

På de allermest moderne restauranter i San Fransisco er trenden allerede ankommet: Der er insekter på menukortet. For eksempel kan man bestille en tallerken lækre enchiladas fulde af larver.

Foreløbig er det mest en modedille, men står det til FN, skal hele verden igang med at spise kryb.

´De kan blive en vedvarende kilde til mad, og jeg tror, at deres betydning vil vokse. Når vi har udviklet bedre teknologi til at avle insekterne, kan de blive en stor madressource,´ siger Eva Ursula Muller. Hun er en af topcheferne inden for FN´s fødevare- og landbrugsorganisation.

Mens klodens indbyggertal fortsætter med at stige kraftigt, bliver der i højere grad mangel på mad, især proteinholdige ting som for eksempel kød.

Mad & drikke - 1. mar. 2013 - kl. 17:04 TV: Test af hest - Sådan smager krikke-kød

Og det er her insekterne kommer ind i billedet. De indeholder nemlig masser af protein - noget de har lært i store dele af verden.

I Sydamerika, Asien og Afrika er det ganske udbredt at spise insekter. Det er Vesten, der endnu ikke har taget delikatesserne til sig.

´De spiller faktisk allerede en stor rolle i menneskers fødevareforsyning. To milliarder mennesker, det vil sige en tredjedel af klodens befolkning, spiser allerede insekter,´ siger Eva Ursula Muller.

En af udfordringerne med at lade insekterne løse manglen på mad er, at der endnu ikke er særligt mange landmænd, der forsøger sig med at holde husdyr af den kriblende slags.

0 kommentarer
Vis kommentarer