Akutjob rammer forbi arbejdsløse

Mange opslåede akutjob er slet ikke henvendt til de lavtuddannede, som står til at ryge ud af dagpengesystemet

Der er lige blevet slået otte højt specialiserede lægestillinger op som såkaldt akutjob. Jobbene er målrettet de langtidsledige, der står til at miste deres dagpenge, men der findes ingen arbejdsløshed blandt overlæger, skriver Berlingske.

Og eksemplet er ikke det eneste blandt de pt. 361 opslåede akutjob, skriver avisen, og der er således kun få akutjob til ufaglærte og lavtuddannede, som udgør flertallet af de ledige, der risikerer at miste retten til dagpenge.

- Det er at gøre grin med aftalen, at der slås sådan nogle job op. Der er i hvert fald ingen af vores medlemmer, der realistisk set kan bestride dem, siger Morten Kaspersen, forretningsfører i 3Fs a-kasse til Berlingske.

Arbejdsmarkedsforsker ved Aalborg Universitet Henning Jørgensen mener, at der er "et stort misforhold mellem de opslåede stillinger og de kvalifikationer, som en stor del af de udfaldstruede ledige har".

- Deres kompetencer passer simpelthen ikke med jobopslagene, siger han til avisen.

Det er meningen, at der skal slås 12.500 akutjobs op inden sommeren 2013, så de langtidsledige, der rammes af dagpengereformen ikke lades tilbage uden muligheder.

Regeringen har indgået aftalen med kommunerne, regionerne og de private arbejdsgivere.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) er dog ikke bekymret på nuværende tidspunkt, skrive hun i en mail til Berlingske.

- Akutjobordningen er kun lige begyndt, men jeg kan kun opfordre alle parter til at arbejde for, at der bliver skabt så mange akutjob som muligt, skriver hun.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen