V om Beatrice: Ministeren må på banen

Venstre vil have sundhedsministeren til at tage stilling til debatten om organdonation

Beatrice Duclos Julsdorf lider af den sjældne hjertesygdom HLHS, og skal hver dag have medicin flere gange om dagen. Pigen er retarderet og kræver pleje 24 timer i døgnet. (Foto: Claus Bjørn Larsen)
Beatrice Duclos Julsdorf lider af den sjældne hjertesygdom HLHS, og skal hver dag have medicin flere gange om dagen. Pigen er retarderet og kræver pleje 24 timer i døgnet. (Foto: Claus Bjørn Larsen)

Venstre er ikke indstillet på at ændre holdning på den ophedede debat på organdonor-området, før de har diskuteret det ordentligt igennem i Folketingsgruppen.

Så lige nu vil de ikke tvinge folk til at tage stilling til om de vil være organdonorer, som man med andre ord kalder, ’formodet samtykke’.

Det siger partiets sundhedsordfører, Sophie Løhde til eb.dk.

Læs:

Sundhed - 20. okt. 2012 - kl. 07:45 2-årige Beatrice kasseret til et nyt hjerte

- Vi har nogle store ventelister, som jo i yderste konsekvens betyder, at der er mennesker som, dør fordi vi har mangel på organer. Derfor vil vi gerne tage en god drøftelse af det her område, men vi ser bare også gerne, at man får fremlagt den her nationale handlingsplan, så vi kan tage de ting med i vores overvejelser.

Langer ud efter ministeren
Sophie Løhde langer i samme åndedrag ud efter sundhedsministeren.

Læs også:

Se også: Det Etiske Råd: Vi risikerer at få A-hold og B-hold

- Det afgørende i forhold til det her område, er, at lige før folketingsvalget så vedtog vi i enighed i Folketinget at igangsætte arbejdet med at få formuleret en national handlingsplan, så vi kan få nedbragt ventelisterne på det her område. Desværre må jeg også bare konstatere, at det arbejde tilsyneladende ikke har haft så høj prioritet fra ministeren (sundhedsminister Astrid Kragh SF red.) siden vi intet har hørt.

- Og der er i hvert fald gået et par dage siden vi sidst have folketingsvalg. Derfor vil jeg også opfordre ministeren til at komme på banen, og fremlægge forslag, til en national handlingsplan på det her område, så vi politisk kan diskutere, hvad det er for specifikke initiativer, som en handlingsplan bør indeholde.

Kæmpe dilemmaer
Sophie Løhde mener i øvrigt heller ikke, at man skal skjule de kæmpe dilemmaer, der ligger i om for eksempel retarderede er berettigede til at modtage organer, og som lægerne er tvunget til at navigere indenfor.

- Derfor vil jeg også gerne opfordre ministeren til at tage kontakt til etisk råd, og bede dem om at se på området i forhold til de dilemmaer, som jeg også fuldstændigt anerkender, at der er på det her område, siger Løhde.

Læs også:

Sundhed - 20. okt. 2012 - kl. 10:53 Lægeetisk udvalg: Der er ikke nok til alle - vi er nødt til at prioritere

Ekstra Bladet ville gerne have en kommentar til hele problematikken fra sundhedsminister Astrid Krag (SF), men hun er på ferie i Berlin og ikke vil forstyrres.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen