Nationen! om Beatrice: Hvornår blev lægerne Gud?

Flere brugere på Nationen! er meget uenige i lægernes vurdering af, at Beatrice er for retarderet til et nyt hjerte

Alle har ret til et liv. Nationens brugere er splittede over, hvordan vi skal prioritere, når retten bliver udfordret. (FOTO: Claus Bjørn Larsen)
Alle har ret til et liv. Nationens brugere er splittede over, hvordan vi skal prioritere, når retten bliver udfordret. (FOTO: Claus Bjørn Larsen)

Sagen om 2-årige Beatrice, der er for retarderet til at modtage et donor-hjerte, har vakt både vrede og forargelse blandt nationen!'s brugere.

For selv om mange har forståelse for lægernes vurdering, så er der stor uenighed om, hvorvidt valget er taget af hensyn til pigens eller samfundets bedste.

Læs:

Sundhed - 20. okt. 2012 - kl. 07:45 2-årige Beatrice kasseret til et nyt hjerte og Se også: Handicaporganisation: Alle skal behandles lige - også Beatrice!

Hvornår blev lægerne Gud?
- Hvornår er lægerne blevet Gud, der beslutter, hvem der er værdige til et liv, og hvor går grænsen ... ???, spørger Heidi C. inden hun fortsætter.

- Jeg har været organdonor og taget stilling lang tid før den debat, der er pt. Men jeg vidste ikke, at jeg kunne krydse af, hvem der måtte få mine organer, og hvem der ikke var værdig til dem. Jeg havde aldrig troet, at der skulle sidde en lille gud og bestemme, hvem der måtte komme på listen over, hvem der kunne få mine organer eller ej. Sådan noget får mig til at revurdere min organdonation mere end sagen om Carina

Hun er ikke den eneste om at være vred og forarget over lægernes beregnede valg.

Læs også:

Se også: Det Etiske Råd: Vi risikerer at få A-hold og B-hold

Hjælp til dem, der vælger barnet
Ib S. mener at hjælp fra samfundet bør være universel.

- At der fødes folk med handicap, er en del af samfundet. Hvis nogle vælger handicappede børn fra ved abort, så er op til dem. Men man skal hjælpe dem, som IKKE vælger et handicappet barn fra, på lige fod med alle andre. Handicap kan også opstå under fødslen, eller senere i livet. Skal de heller ikke hjælpes?

Beatrice skal ikke kasseres
Selv om mange er enige i lægernes beslutning, så mener flere, at det er forkert, at Beatrice direkte bliver kasseret.

Hun skal stadig have en chance og ikke bare automatisk sættes udenfor køen.

Læs også:

Sundhed - 20. okt. 2012 - kl. 10:53 Lægeetisk udvalg: Der er ikke nok til alle - vi er nødt til at prioritere

- Jeg ville blive tosset, hvis en af mine børn skulle dø, for at disse forældre kunne få lov at beholde deres barn, bare fordi vi skulle holde en kø-kultur i stedet for at vurdere, hvem hjertet var givet BEDST ud på. Man giver jo heller ikke et nyt hjerte til en 80-årig, hvis der står en 30-årig på ventelisten, siger Susan S, og fortsætter.

- Men i øvrigt så skal hun da på listen. Hun skal ikke bare kasseres, som de skriver. Hvis der dukker et hjerte mere op, og hun er den næste, der passer til det størrelsesmæssigt, så skal det jo naturligvis ikke bare smides ud i stedet. Så jeg kan godt følge forargelsen, hvis hun er blevet HELT kasseret. Hun skal ikke kasseres, hun skal bare bag i køen efter et raskt barn.

Hvad mener du? Skal lægerne beslutte, hvem der ikke skal have organer? Deltag i debatten under artiklen!

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen