TV: 'Fortæl sandheden Dalby'

Der bliver peget fingre til den helt store guldmedalje. Både Anders Kærgaard, John Dalby og de 11 irakiske fanger bliver kaldt løgnere. SE TV-KLIP

Det er ikke kun den tidligere efterretningsofficer Anders Kærgaard, der er blevet stemplet som en løgner og en sladrehank. Det er de 11 irakiske fanger, som lige nu kører en sag mod den danske stat, fordi de mener, at de blev tortureret under irakkrigen, også.

Se mere i klippet herover.

- Irakerne blev udsat for noget, de ikke havde bedt. Og efterfølgende går vi ud og benægter det, og det vil sige, at i lokalsamfundet blev de også udnævnt som løgnere, siger Anders Kærgaard til ekstrabladet.dk.

Læs også:

'Fortæl sandheden Dalby'
Men også mellem oberstløjtnant John Dalby og Anders Kærgaard flyver beskyldningerne rundt i luften. Oberstløjtnanten afviser nemlig, at han nogensinde har set den videoen, hvor irakiske fanger bliver mishandlet. Nu opfordrer Kærgaard Dalby til at fortælle sandheden.

- John Dalby skal være den mand, jeg ved, han er og fortælle sandheden, siger Anders Kærgaard.

Læs også:Men Dalby holder fast i, at han aldrig har set videoen.

– Hvis jeg havde set noget på video fra den operation, så ville det have været med i de reaktioner, jeg havde over for de irakiske chefer, da jeg havde dem inde i to timer og forelæse for dem om krigens love efter operationen, siger han.

Flere videooptagelser
Tidligere i dag holdt advokat Christian Harlang og Anders Kærgaard pressemøde i det indre København, hvor de viste flere klip af den 45 minutter lange film, der angiveligt skulle være optaget under operation 'Green Desert' i november 2004, hvor irakerne blev taget til fange.

På videoen kan der desuden ses et videokamera, hvilket betyder, at der mindst har været to videooptagelser af episoden. Men Forsvarsministeriet har tidligere sagt, at der ikke har været videooptagelser.

Læs også:kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen