Anders Breiviks advokat vil begære frifindelse

Forsvarerne har intet andet valg end at følge deres klients ønske. Breivik går efter frifindelse

Anders Breivik, mener ikke han skal straffes for at have slået 77 mennsker ihjel i Norge d. 22 juli 2011.
Anders Breivik, mener ikke han skal straffes for at have slået 77 mennsker ihjel i Norge d. 22 juli 2011.

Anders Behring Breiviks advokat, Geir Lippestad, er nødt til at gå efter frifindelse, når retssagen mod Berivik indledes på mandag i Oso. Til norske Dagbladet siger advokaten:

Læs også:

Se også: Breivik indrømmer løgn om broderskab

Læs også:

Se også: Massemorderen Breivik får selv dødstrusler

Sammenligner sig med landsforædder
- Han vil forsvare sig med, at han handlede i 'præventivt nødværge'. Teknisk set har vi ikke andet valg end at anføre hans argumenter om hvorfor, han gjorde som han gjorde. Vi er indforståede med, at det nok ikke fører nogen vegne, så det eneste vi kan gøre er, at stille spørgsmålene på en måde, som giver ham mulighed for at forklare, hvad han mener.

Læs også:

Se også: Norge forkæler massemorderen

Breivik har under afhøringerne sagt, at han sammenligner sig med landsforræderen Vidkun Quisling, der opererede på tyskernes side under 2. Verdenskrig. Dengang gik Quislings forsvarer Henrik Bergh efter den samme form for 'præventiv nødværge'.

Provokerende udtalelser
Breiviks forsvarere mener, at der er visse ligheder - men også det modsatte, i de to retsprocesser.

- Vi har læst op på historien, og der er nogle paralleller. For eksempel har begge klienter været udsat for en dæmonisering. Omvendt havde Quisling en magtstruktur bag sig i fem år, siger Geir Lippestad.

Forsvarerne ved, at de ikke får ikke Breivik frikendt. Den vigtigste kamp, der vil komme til at køre i retten er, om Anders Behring Breivik vil blive erklæret tilregnelig eller ikke. Han går selv efter det første.

Læs mere:

112 - 10. apr. 2012 - kl. 16:03 Breivik ærgrer sig: Ville have dræbt flere

Det sker på trods af, at Breivik under afhøringerne også har sagt, at han beklager, at han ikke gjorde mere skade under terroraktionen.

- Jeg tror, vi kommer til at høre mange provokerende udtalelser fra ham. Men vi må bare vænne os til det og bide det i os, siger advokaten.

Læs også: Anklagerne mod Breivik

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere