TV: Våd betjent slog uskyldig kvinde ned

En amerikansk betjent, der tidligere har dræbt en røver, er suspenderet, efter han slog en kvinde ned under den årlige Puerto Rican Parade i Philadelphia

Her bliver Aida Guzman slået ned af en betjent, der tror, Guzman har kastet vand på ham. (Foto: Screendump fra tv-indslag)
Her bliver Aida Guzman slået ned af en betjent, der tror, Guzman har kastet vand på ham. (Foto: Screendump fra tv-indslag)

Humøret var højt, da Philadelphias latinamerikanske indbyggere fejrede den årlige Puerto Rican Parade i søndags.

Men stemningen blev effektivt dæmpet, da en uskyldig kvinde blev slået ned af en lokal færdselsbetjent.

SE OGSÅ:

Michelle Jordan fik kærlig behandling af de to betjente, som stoppede hende for at tale i telefon, mens hun kørte bil. (Privatfoto) 112 - 30. aug. 2012 - kl. 13:26 TV: - Jeg talte bare i telefon

Episoden blev optaget på et mobilkamera og viser, hvordan familiemoderen Aida Guzman opholder sig i en menneskemængde i nærheden af en gruppe betjente.

Forvekslet med 'vandkaster'
En person kaster vand mod betjentene og kort efter bliver Aida Guzman slået direkte i ansigtet af en betjent. Formentligt fordi hun holdte en vandflaske og altså blev forvekslet med 'forbryderen'.

SE OGSÅ:

Samfund - 14. aug. 2012 - kl. 10:04 TV: Ung pige smadret i jorden af politimand

Videoen er blevet genstand for stor debat i byen. Det lokale politi har foreløbigt sat bejtenten, der er identificeret som Jonathan Josey, på 'skrivebordsarbejde', indtil sagen er efterforsket færdig.

- I videoen ser man kun episoden fra en synsvinkel. Men dét, man ser, er foruroligende. Det må vi indrømme, siger politichefen i Philadelphia, Richard Ross til NBC Philadelphia.

Betjent involveret i flere sager
Jonathan Josey har 17 års erfaring og er højt dekoreret i færdselspolitiet, hvor han tidligere har markeret sig i avisernes overskrifter.

SE OGSÅ:

Samfund - 17. jul. 2012 - kl. 10:28 TV: Dette er ikke politivold

I 2010 skød og dræbte Josey en butiksrøver. Josey var dengang ikke på vagt og blev i den efterfølgende retssag frifundet for drab. Samme år var Josey også involveret i et slagsmål, som han forsøgte at stoppe, men endte med selv at blive en del af, da han blev ramt i ryggen med en kniv. Heller ikke her var Josey på vagt.

Den nye sag bliver i øjeblikket undersøgt af politiets såkaldte interne affærer.

Aida Guzman blev anholdt og sigtet for forstyrrelse af den offentlige orden. Familiemoderen, der kan ses på mobiltelefonoptagelsen bløde fra munden under anholdelsen, er rystet over behandlingen.

- Jeg er vred, meget vred. Jeg tog til parade for at feste, og så sker det her, siger hun.

Politiet har i en meddelelse beklaget episoden, og opfordret vidner til at henvende sig.

Se politibetjenten slå Aida Guzman ned i tv-indslaget over klippet

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen