Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

'404'-fejlsider skal finde forsvundne børn

'Døde' links på nettet skal nu bruges til at efterlyse forsvundne børn

Screenshot fra notfound.com med eksempel på den type efterlysning, man vil kunne se på 404-siderne. Her med den forsvundne Madeleine McCann.
Screenshot fra notfound.com med eksempel på den type efterlysning, man vil kunne se på 404-siderne. Her med den forsvundne Madeleine McCann.

Vi har formentlig alle prøvet irritationen over at søge efter en hjemmeside og så blot få beskeden 'HTTP 404 - File not found'. Nu kan de døde links få en funktion og bruges til at hjælpe med at finde forsvundne børn. Det skriver BBC.

Projektet hedder 'NotFound' og er skabt af 'Missing Children Europe', 'Child Focus', 'Den Europæiske Sammenslutning for forsvundne og seksuelt misbrugte børn ' og adskillige andre europæiske organisationer.

Ideen er, at der, i stedet for den velkendte tekst, kommer et billede og detaljer omkring et af de mange forsvundne børn, der er efterlyst, med oplysninger hvor og hvornår barnet er forsvundet og et telefonnummer, man kan henvende sig til med oplysninger. 'PAGE NOT FOUND, NETIHER IS MADELEINE MCCANN', lyder teksten på et af efterlysningerne.

Folk og firmaer med hjemmesider kan enkelt registrere deres side på projektets hjemmeside, og hver gang der så kommer en 'Page Not Found'-vindue op, vil man i stedet hjælpe med at sætte fokus på børn, der måske har været forsvundet i årevis og er gledet ud i glemslen.

- Ideen med at integrere efterlysnings-beskeder med 404-sider virkede interessant for os med det samme. Vi kigger altid efter nye kommunikationskanaler for at distribuere beskeder om forsvundne børn og øge chancerne for at få dem hjem, siger Francis Herbert, generalsekretær i 'Missing Children Europe' i en pressemeddelse.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen