Hel by bakker op om 16-årigt mobbeoffer

Den 16-årige outsider Whitney Kropp blev nomineret til prom queen som en del af et ondskabsfuldt drilleri. Nu har hele byen rejst sig mod mobberne

16-årige Whitney Kropp trodser mobberne. (Foto: Facebook)
16-årige Whitney Kropp trodser mobberne. (Foto: Facebook)

Det var lidt af et chok, men en glædelige overraskelse for 16-årige Whitney Kropp, at hendes klassekammerater havde nomineret hende til årets prom queen.

Den forsagte, indesluttede outsider uden mange venner var overrasket, men glad for at de pludselig kunne lide hende.

- Jeg troede aldrig, jeg ville blive en del af det. Det var kun for de virkelig populære mennesker, siger den 16-årige skolepige til NBC News.

Men smilet gled hurtigt af den høflige pige, da hun opdagede, at det hele var en stor joke med hende som offer.

Læs ogsp:

Se også: 19-årigt mobbeoffer fik hele USA til at græde

- Nogle synes, det ville være sjovt, at indstille mig som en joke for at gøre grin med mig, siger den ydmygede pige, der blev grinet og peget fingre af på skolens gange og på Facebook.

Ydmygelsen blev total, da hun fandt ud af, at den mandlige klassekammerat, en populær fyr fra fodboldholdet, der var nomineret sammen med hende, trak sig fra konkurrence, fordi han ikke ville ses med hende.

Det blev så slemt, at hun overvejede selvmord.

- Jeg følte mig ikke værdig. Hvorfor overhovedet være en del af denne verden, hvis jeg bare skal kastes rundt som et stykke affald?

Trodsede bøllerne
Men i stedet for trække sig valgte den ellers ret sky pige at stå fast og trodse mobberne. På Facebook bekendtgjorde hun, at hun havde tænkt sig at deltage i gallafesten lørdag, selvom de andre grinede ad hende.

Det fik på kort tid hundrede af lokale fra den lille by West Branch med 2100 indbyggere til at bakke op om hende. Og pludselig blev hendes historie viral.

Gruppen ' Støt Whitney Kropp' har i skrivende stund omkring 80.000 tilhængere. Og store medier i både USA og udlandet har taget hendes historie op.

Mange lokale virksomheder bakker op om hende i kampen mod mobning. Hun har fået balkjole, professionel frisør, makeupartist, middag og limousinekørsel.

TV:

Samfund - 6. sep. 2012 - kl. 14:42 TV: Skolepige sparker ond lærer i skridtet

- Mobning er en alvorlig ting, og vi dreje til en positiv ting, siger frisøren Jen Case, der har lovet at klippe, farve og sætte Whitneys hår gratis op til festen.

Fredag vil hendes mange støtter i orange t-shirts (Whitneys yndlingsfarve) fylde det lokale amerikanske fodboldstadium, hvor hun skal introduceres i halvlegen for at hylde hende.

Og Whitney glæder sig.

- Jeg er spændt, fordi jeg kan bevise, at de alle tog fejl og sige, at jeg ikke er den joke, de troede. I har bare gjort mig stærkere og givet mig mere selvtillid, siger Whitney Kropp til NBC News.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen