Ammede hittebarn tilbage til livet: Nu har Maria selv født

Kontakten med ham gennem amningen er noget helt andet, fortæller den 25-årige Maria Sacha Kristensen

Maria Sacha Kristensen ammede et hittebarn tilbage til livet. Nu har hun selv født en søn. Foto: Privat
Maria Sacha Kristensen ammede et hittebarn tilbage til livet. Nu har hun selv født en søn. Foto: Privat

For godt to måneder siden reddede en højgravid Maria Sacha Kristensen et forladt hittebarn i Tyrkiet, da hun ved et utroligt lykketræf opdagede babypigen, der var efterladt i bagende sol i en vejkant. Hun lagde resolut det nyfødte barn til sit bryst og ammede hende tilbage til livet med sin råmælk.

Nu har Maria født sit eget barn på 4088 gram og 53 centimeter et par dage over terminen. En lillebror til 3-årige Lucas, der er en stolt storebror.

Læs også:

Se også: Ammede forladt babypige tilbage til livet

Og selvom den 25-årige social- og sundhedsassistent fra Horsens fik nogle uundgåelige følelser for den lille babypige i Tyrkiet, så er det noget andet at sidde med sit eget nyfødte barn.

- Forløbet gik stærkt, og jeg blev overvældet af kærlighed, da jeg fik ham i mine arme. Kontakten igennem amningen er noget andet med ham, for her er det 'lovligt' at have øjenkontakt og følelser med i spillet, siger den 25-årige nybagte andengangsmor til ekstrabladet.dk.

- Efter at have født ham, får jeg også en masse efterveer, når jeg ammer. Det giver mig smerte, men samtidig en følelse af, at det hele er, som det skal være, siger Maria og tilføjer, at hun allerede elsker ham højt.

Hun har jævnligt tænkt på hittebarnet i Tyrkiet, som nu har fået en ny familie. Politiet har også fundet frem til hendes mor, der ikke kunne magte at tage sig af sit barn og derfor efterlod det i vejkanten.

Men det seneste døgn er det skubbet i baggrunden.

Læs også:

Se også: Hittebarnet har fået en familie

- Jeg har slet ikke haft tid til at tænke på alt det, der skete i Tyrkiet, da jeg i øjeblikket svæver på en sky. Men nu er han også kun en dag gammel. Jeg håber bare, hun har det godt hos sin nye familie, siger Maria Sacha Kristensen.

1 af 3 Maria lagde resolut det lille hittebarn til brystet, da hun og hendes familie fandt den i en vejkant i Tyrkiet under en ferietur. Foto: Privat
2 af 3 Den lille familie før familieforøgelsen. Foto: Ole Frederiksen
3 af 3 Maria Sacha Kristensen ammede et hittebarn tilbage til livet. Nu har hun selv født en søn. Foto: Privat
kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen