Annonce:
Annonce:

CinemaxX dropper forestillinger under eid

Voldsomme støjgener har fået CinemaxX-biografen i København til at lukke tidligere under eid-fest i flere år

Annonce:
Følg Samfund

CinemaxX-biografen i København har tidligere fået så mange klager i forbindelse med forestillinger under den muslimske fest eid, at biografen i dag dropper den sene forestilling, når muslimerne fejrer ramadanens afslutning.

Det fortæller biografens administrerende direktør, Kim Brochdorf:

- Vi forholder os pragmatisk til det her. I dagtimerne har vi masser af gæster, som fejrer eid, og det er en rigtig god dag, siger han.

Læs også:

Paladsdirektør: Helt ude i hampen
Palads advarer mod muslimer

- Men om aftenen har vi været nødt at sige, at der er for mange feststemte mennesker, til at dem, som ikke er en del af festen, kan få en god biografoplevelse.

Ifølge Kim Brochdorf har biografen lukket tidligere på grund af eid-festen i 3-4 år, mens CinemaxX-biograferne i Aarhus og Odense gennemfører alle forestillinger som normalt.

Annonce:

- Vi må forholde os til risikoen for, at vi får en biografsal, hvor den ene halvdel holder en fest, og den anden halvdel bare gerne vil se en film. Tidligere har vi fået for mange klager, og det er vores ansvar at give gæsterne en god oplevelse, siger Kim Brochdorf.

Biografen lukker kun tidligere én anden dag om året, nemlig nytårsaften.

Søndag kom det frem, at den københavnske biograf Palads på et opslag har advaret sine gæster mod larmende muslimer, som fejrer eid.

Opslaget er blevet mødt med voldsom kritik, og direktøren for Nordisk Film Biografer, John Tønnes, har beklaget episoden:

- Jeg kan godt forstå, at opslaget kan misforstås, og det er jeg ked af. Derfor er opslaget også straks pillet ned igen. Det er imod vores politik at lave den type opslag, sagde John Tønnes søndag formiddag.

Ifølge direktøren har en lokal medarbejder i Palads-biografen i god mening ønsket at informere om, at der kunne være mere larm i biografen end normalt.

- Det blev så et opslag, der kan misforstås og opfattes som stødende, sagde John Tønnes.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Den syge velfærdsstat skal dominere den kommende valgkamp

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: