Kasi betalte ikke en krone i skat

Trods en milliardomsætning slap Jesper 'Kasi' Nielsens firmaer gennem 2009 uden at betale en krone i skat.

Kasi-Jesper på vej til Fogedretten i København i går (Foto: Jakob Jørgensen)
Kasi-Jesper på vej til Fogedretten i København i går (Foto: Jakob Jørgensen)

Trods en milliardomsætning slap Jesper 'Kasi' Nielsens firmaer gennem 2009 uden at betale en krone i skat.

Meget få danskere har gennem tiden formået at opnå ikke at betale en eneste krone i skat. Ud over Mogens Glistrup er en af dem dog Jesper 'Kasi' Nielsen, hvis mange firmaer i indkomståret 2009 ikke betalte en krone i skat.

Det skyldes ifølge interne papirer, som Ekstra Bladet er i besiddelse af, at den sportsglade erhvervsmand bogførte en lang række fradrag, som SKAT betegner som mildest talt tvivlsomme.

Se også: Kasi-Jesper risikerer fængsel

En officiel arrestbegæring (når myndigheder vil spærre værdier red.) mod Jesper Nielsen og hans familie afslører således, at den tidligere rigmand i 2009 havde trukket så mange ting fra i skat, at hans og familiens samlede skattepligtige indkomst lød på minus 25 mio. kr.

Dermed kunne Jesper Nielsens koncerner reelt slippe af sted med ikke at betale en krone i skat. Blandt de ting som Jesper Nielsens firmaer herunder Kasi Aps trak fra i skat var blandt andet et sponsorat i Brøndby til 95 mio. kr., samt et sponsorat af den nu konkursramte håndboldklub AG København på 12 mio. kr.

Herudover er der blevet trukket en række andre ting fra i skat såsom rejseudgifter, udgifter til en villa på Mallorca og tilskud til en af AGK’s træningskampe.

Skat ikke overbevist
Skat er dog langt fra overbevist om, at Jesper Nielsens firmaer kan slippe for at betale skat det år, og alene i 2009 mener SKAT, at koncernen reelt burde have betalt godt 125 mio. kr. i skat alene i firmaet Kasi Aps. SKAT anser således Jesper Nielsens firmaers udgifter for at være personlige, så de dermed ikke kan trækkes fra i skat.

Ekstra Bladet har i de seneste uger afsløret, hvordan rigmandens formue er smuldret og forretningsimperiet er faldet sammen.

Alt sammen forkert ifølge Jesper Nielsen. Han afviser pure skattekravet og iøvrigt ikke lægger skjul på, at han føler sig helt uretfærdigt behandlet af Skat, som har beslaglagt Jesper Nielsens værdier.

Læs her: Bruger mine penge som jeg vil

Ekstra Bladet har gennem længere tid forsøgt at få Jesper Nielsen i tale uden held - vi forsøger fortsat at få hans version.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen