Brud afvist: Du er for fed

Kvinde blev på bedste Pretty Woman-maner afvist, da hun ville finde sig en brudekjole

Britiske Claire Donnelly følte sig dybt ydmyget, da hun skulle finde kjolen til sin vigtigste dag. For ikke nok med, at brudebutikken fortalte, at hun ikke havde råd til deres kjoler, fortalte de hende også, at hun var for tyk. (Foto: SWNS)
Britiske Claire Donnelly følte sig dybt ydmyget, da hun skulle finde kjolen til sin vigtigste dag. For ikke nok med, at brudebutikken fortalte, at hun ikke havde råd til deres kjoler, fortalte de hende også, at hun var for tyk. (Foto: SWNS)

Claire Donnelly så frem til at skulle finde kjolen til sin vigtigste dag - brudekjolen. Så den 31-årige britiske kvinde lavede en tid i brudebutikken By Design i Gloucester, hvor hun skulle finde det store skrud til sin bryllupsdag.

Men det gik ikke som forventet. For da Claire Donnelly mødte op til sin aftale, blev hun afvist. Hun var simpelthen for stor til butikkens kjoler, meddelte ekspedienten hende. Det skriver Daily Mail.

For butikken førte ikke kjoler i den britiske størrelse 16 og opefter, hvilket svarer til en dansk størrelse 42.

Donnelly, som er 158 centimeter høj, følte sig dybt ydmyget. Men ydmygelsen stoppede ikke der.

For åbenbart havde hun heller ikke råd til kjolerne i butikken med sit budget på 450-500 pund (ca. 4300-4700 kroner, red.) og på den bedste Pretty Woman facon blev hun afvist - ikke for sin tøjsmag, men størrelsen på krop og pengepung.

Læs også:

Verden på vrangen - 23. jul. 2012 - kl. 11:17 TV: Griske brude i sexet penge-kapløb

- Butiksassistenten kiggede på mig i et split sekund og fortalte mig så, at kjolerne ikke ville passe mig. Så spurgte hun, hvad mit budget var, hvorpå hun fortalte mig, at jeg heller ikke havde råd til kjolerne. Jeg blev virkelig forbløffet over hendes attitude, siger Claire Connelly, som selv arbejder i en modebutik, til Daily Mail og tilføjer:

- Jeg ville bare finde den ene perfekte kjole til min ene perfekte dag, men den behandling jeg fik var sådan en mavepuster. Jeg var blev så ked af det, at jeg bare ville hjem.

I Storbritannien bruger kvinder i gennemsnit størrelse 14-16 i kjoler - det vil sige en dansk 40-42. Over halvdelen af de amerikanske kvinder er en størrelse 44.

Læs også:

Verden på vrangen - 26. apr. 2012 - kl. 11:35 TV: Løj om kræft - fik gratis drømmebryllup

Ifølge Tim Shayle, som er By Designs butikschef, var der bare ikke ret meget at gøre i denne sag. For butikkens kjoler koster fra 500 pund (ca. 4700 kroner, red.) og opefter, og oveni kjolens pris, koster det penge at få kjolen lagt ud eller ind, hvilket tilsyneladende havde været nødvendigt i denne sag.

Han insisterer dog på, at de i brudebutikken altid forsøger at hjælpe de kommende brude - men bare ikke kunne i Donnellys tilfælde, fordi hendes maksimum-budget var 500 pund.

- En situation som denne er altid svær, men vi forsøger også altid at håndtere den ordentligt og være følsomme overfor, hvordan bruden har det. Dog er vi en lille butik, og derfor har vi besluttet, at vi kun fører et vist antal brudekjoler, fordi vi ikke har mulighed for at have så mange kjoler på lager, siger Tim Shayle til Daily Mail.

Læs også:

Intl. kongelige - 12. maj. 2011 - kl. 14:53 Kopi-Kate: Brudekjolen set før

Om Claire Donnelly, der skal giftes næste sommer, har kommet sig over afvisningen og har fundet en kjole i sin tilsyneladende for store størrelse, melder historien ikke noget om. Men hun opfordrer nu brudebutikkerne til også at føre større størrelser, så de kommende brude i plus-størrelser slipper for den ydmygelse, hun var udsat for.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen