Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Tusindvis af truckere snydes for pension

Drukner i sager om manglende indbetaling af pension til chauffører

(Foto: Niels Hougaard)
(Foto: Niels Hougaard)

Se hvordan vognmænd bondefanger chaufførerne

Tjek din lønseddel og hold øje med din pension. Især hvis du er lastbilchauffør.

Stadig flere vognmænd snyder deres ansatte for pensionen.

Læs også: Unge kvinder skal charmes op I førerhuset

- Vi har edder-maneme mange sager om manglende indbetalinger af pension, siger forhandlingssekretær i 3F Transportgruppen Kim René Busch.

Han fortæller, at fagforeningen 3F er ved at drukne i sager om manglende pensionsindbetalinger til chaufførerne.

Antallet af vognmænd, der ’glemmer’ pensionen, er vokset i takt med, at den danske transportbranche bliver stadig mere presset på grund af krisen og konkurrencen fra udlandet.

- Den typiske forklaring på de manglende indbetalinger er ganske enkelt, at arbejdsgiveren ikke har råd. Ofte får medarbejderen af vide, at ’det bruger vi ikke her i firmaet’, selv om de er berettiget til pension, siger Kim René Busch og fortsætter:

Læs også: Tak for 28 år: Pias mand skred med pensionen

- Få gange er arbejdsgiverne så frække, at de tager penge fra medarbejdernes løn (egenbetaling til pension, red.) samtidig med, at de ikke indbetaler.

Henrik Hansen har været chauffør i ni år. Han har flere gange måtte kæmpe for sin pensionsopsparing.

- Der hvor jeg er nu er forholdene helt i orden, der er både pension og feriepenge. Men der er meget normalt, at de beholder pensionspengene. Jeg har været ved tre forskellige vognmænd, hvor jeg måtte presse dem, inden de betalte, siger Henrik Hansen.

Med det nuværende transport-klima, må alt for mange vognmænd dreje nøglen om og erklære sig konkurs.

Læs hele Henriks historie: Punkteret? Så trækker vi 6.700 kroner af din løn

Og selv om man har været berettiget til pension i gennem flere år, dækker Lønmodtagernes Garantifond kun seks måneder før datoen for konkursen.

- Jeg må opfordre til, at man løbende tjekker sin personlige side ved Pension Danmark. Ellers kan man miste mange penge, hvis arbejdsgiveren går konkurs, siger Kim René Busch.

I Arbejdsgiverorganisationen ATL, der repræsenterer vognmands-, transport-, og logistik-virksomheder, er man ikke bekendt med de manglende pensionsindbetalinger.

- Som medlem af ATL er det ganske klart, at man skal indbetale til pensionsordninger, siger formanden for ATL, Anders Fransgaard.

Han betoner, at det også har konksekvenser for det store flertal af vognmænd, der indbetaler til de ansattes pension, som de skal.

- Det er beskæmmende, fordi det er konkurrenceforvridende, at nogen undlader at indbetale og derved kan køre billigere, siger Anders Fransgaard, der opfordrer 3F til at informere deres medlemmer om, at "det her ikke er i orden".

Læs også: Så meget tjener din fagboss

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen