Ammede forladt babypige tilbage til livet

Højgravide danske Maria opdagede en blodig nyfødt i vejkanten på vej hjem fra ferie i Tyrkiet

Den lille pige sugede næring til sig, da hun blev lagt til Maria Kristensens bryst. Foto: Privat
Den lille pige sugede næring til sig, da hun blev lagt til Maria Kristensens bryst. Foto: Privat

Højgravide Maria Kristensen tøvede ikke et sekund, da hun fandt en helt nyfødt babypige, der var efterladt i den stegende hede i vejkanten i Kusadasi i Tyrkiet torsdag formiddag.

Hun lagde den blodige pige til sit bryst og fik hende tilbage til livet med den mælk, der lå på spring til Marias egen dreng, der efter planen skal fødes om godt to måneder.

Hun, hendes mand, Kent, og deres søn Lucas på tre år, var på vej i lufthavnen hjem til Danmark, da de opdagede den lille bylt.

- Vi var på vej i en taxa oppe i bjergene, og så kigger vi ud til højre. Og der ligger der nærmest en lille taske, hvor der stikker noget lyserødt op. Helt ude ved vejkanten, hvor solen bare stråler ned. Hun lå helt og bagte, fortæller en tydeligt rystet Maria, der er gravid i 31. uge.

De bad taxachaufføren køre tilbage, men det var meget ubehageligt at gå hen til bylten.

- Vi bliver helt nervøse for at gå ud af bilen. Er der liv i det her barn? Hun ligger i solen, og det er 40+ grader, fortæller hun.

Men Maria Kristensen tager instinktivt babyen op til sig.

Tøvede ikke
- Moren har pakket hende ind i sådan noget lyserødt tøj, en hue og et tæppe rundt om, så hun har det virkelig varmt. Så jeg skyndte mig at få hende ind i bilen og fik tændt for air-conditioningen. Men der var ingen liv i hende. Kent, min mand, kom med koldt vand, og vi puttede det over hovedet på hende. Det var virkelig iskoldt vand. Men hun reagerede slet ikke, fortæller den 25-årige social- og sundhedshjælper, der var på hjem hjem fra en tre ugers ferie i Tyrkiet med sin familie.

- Så kunne jeg mærke, at det var, som om det spænder i brysterne. Jeg siger til ham taxachaufføren, om jeg må lægge hende til. Jeg kender jo ikke reglerne. Om det er okay. Men han siger bare selvfølgelig, og så skynder jeg mig at lægge hende til, fortæller Maria Kristensen nøgternt om sin frelsende gerning.

Først havde den lille, varmeophedede pige slet ingen kræfter til at spise. Men lidt efter lidt begyndte hun at spise og fik så meget næring ind, at der kom liv i hende.

Så hende i øjnene
- Der var liv i hendes øjne. Hun kiggede sådan rundt, og vi tænkte, 'hold da kæft'. Hun var stadig helt blodig. Hun er lige født, max et døgn gammel. Og hun havde noget papir viklet om navlestrengen. Det er jo nok en mor, der bare har været magtesløs og har gjort det bedste, hun kunne, siger Maria.

Hun tøvede ikke med at lægge babyen til brystet, selvom tanken om at amme et fremmed barn kan være grænseoverskridende.

- Aldrig. Aldrig. Det kommer bare så naturligt, at selvfølgelig skulle jeg det. Jeg tog det faktisk også utroligt pænt, indtil jeg skulle aflevere hende. Hun vågnede jo og kiggede mig i øjnene. Og så har jeg grædt lige siden, siger Maria Kristensen og fortsætter:

LÆS OGSÅ:

Se også: Mor, er det min lillebror?

- Nu går jeg jo her og er gravid i Danmark med mælken, der løber ud. Og jeg har ikke noget at bruge det til lige nu. Men vi kan jo ikke tage hende med, siger hun.

Efter der var kommet liv i pigen, kørte taxachaufføren dem hen til politistationen, der lå lige i nærheden, hvor de anmeldte fundet og afleveret pigen.

Reddede pigens liv
Og nogle timer og en flyvetur hjem til Danmark er det gået op for Maria Kristensen, hvad det er, hun har været med til.

- Hun havde ikke overlevet, hvis den forkerte bil var kommet forbi. Hun ville ikke have haft kræfter til at drikke af en flaske. Der er en eller andet, der ville, at det var os, der kom forbi, konstaterer den 25-årige vordende to-barnsmor.

1 af 3 Maria Kristensen, hendes mand Kent Sørensen og deres dreng Lucas på tre år fik en helt særlig oplevelse, da de fandt en nyfødt i vejkanten i Tyrkiet. Foto: Ole Frederiksen
2 af 3 Det virker ufatteligt, at man kan efterlade denne yndige baby til den visse død i en stegende hed vejkant. Foto: Privat
3 af 3 Den lille pige sugede næring til sig, da hun blev lagt til Maria Kristensens bryst. Foto: Privat
kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen