Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Se hvor god din skole er

Undervisningsministeriet har offentliggjort en liste, der viser, hvordan elever klarer sig på landets skoler.

Ministeriet for Børn og Undervisning har netop offentliggjort en karakter-liste, hvor man kan se, hvordan børnene klarer sig. Arkivfoto: Thomas Sjørup
Ministeriet for Børn og Undervisning har netop offentliggjort en karakter-liste, hvor man kan se, hvordan børnene klarer sig. Arkivfoto: Thomas Sjørup

Forældre med børn på vej ind i undervisningssystemet kan nu se, hvor god den lokale skole er til at udnytte elevernes potentiale.

Ministeriet for Børn og Undervisning har mandag offentliggjort en karakterliste, hvor alle kan se, hvordan de unge i de enkelte grundskoler klarer sig i fag som for eksempel dansk, matematik og engelsk.

Listen tager højde for elevernes socioøkonomiske baggrund. De enkelte skolers karaktergennemsnit ved afgangsprøverne sammenlignes med en referencekarakter, som er baseret på blandt andet forældrenes uddannelse, indkomst og beskæftigelse.

Børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) understreger, at adgangskaraktererne blot er én indikator ud af en lang række, der siger noget om skolernes kvalitet.

SE HER, HVOR GODT ELEVERNE KLARER SIG PÅ DIN LOKALE SKOLE

- Jeg vil opfordre kommunerne til at se nærmere på deres folkeskoler og vurdere mulighederne for, at skolerne kan lære af hinanden.

- Modellen kan også bruges som et udviklingsredskab for den enkelte skole, fordi den tager højde for en række af de socioøkonomiske forskelle, der er blandt eleverne, siger ministeren.

Sidste år offentliggjorde den daværende undervisningsminister Troels Lund Poulsen (V) en socialt korrigeret rangliste over landets skoler på ministeriets hjemmeside.

Men da Christine Antorini overtog ministertaburetten efter regeringsskiftet, skrottede hun straks ranglisten, da hun ikke ville være med til at udråbe de "gode" og "dårlige" skoler.

På den nye liste er landets skoler ikke rangeret i forhold til hinanden, men står i stedet i alfabetisk rækkefølge.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen