Politianmelder minister for racisme

Lars Kragh Andersen, kendt som Licens-og Hash-Lars, har politianmeldt udviklingsminister Christian Friis Bach for at krænke gamle hvide mænd

Manden der blev kendt som Licens-Lars og Hash-Lars er også dybt i mod racisme-paragraffen. (Privatforo)
Manden der blev kendt som Licens-Lars og Hash-Lars er også dybt i mod racisme-paragraffen. (Privatforo)

Hos Københavns Politi behandler man i disse dage en noget besynderlig politianmeldelse mod Christian Friis Bach (R). Den radikale udviklingsminister er nemlig blevet anmeldt for at overtræde racismeparagraffen § 266b, da han sidste weekend kritiserede Jørgen Leth's forhold til en ung, sort kvinde.

- Jørgen Leth må - inden for lovens rammer - elske med hvem han vil. Og udstille, som han vil, men hvis han - i en så ekstrem ulige situation - tror, at hans forhold til en ung sort kvinde fra begge begge sider handler om en 'kærlighedsakt' og 'lykke', så er han for naiv. Har desværre set alt for mange tilfælde af ældre hvide mænd med fattige unge sorte kvinder... Det er ikke kærlighed, det er desperat afhængighed, grænsende til udnyttelse, skrev Friis Bach på sin Facebook-profil.

LÆS OGSÅ:

Minister kritiserer Jørgen Leth-nøgenbilleder

Ikke helt ubeskrevet blad
Manden bag den indgivede politianmeldelse er det ikke helt ubeskrevede blad, Lars Kragh Andersen.

Udover en fortid som politimand, har Lars Kragh Andersen tidligere skabt stor opmærksomhed om sin egen person ved at kæmpe mod pligten til at betale licens og ved at være modstander af politiets indsats mod især hash. Den indædte modstand har givet ham tilnavne som Licens-Lars og Hash-Lars.

LÆS OGSÅ:

Hash-Betjent hænger eks-kollega ud

Nu har Lars Kragh Andersen så vendt sine verbale skyts mod ingen ringere end udviklingsministeren for hans udtalelser omkring Jørgen Leth. I sin anmeldelse til Københavns Politi citerer eks-betjenten først Friis Bach's ovenstående facebook-opdatering, som han mener falder inden for racismeparagraffen.

- Denne udtalelse mener jeg falder falder ind under straffelovens bestemmelser for krænkende ytringer, da Christian Friis Bach med ytringen forhåner ældre hvide mænd, der tilsyneladende 'i alt for mange tilfælde' udnytter fattige sorte kvinder.

Aktivistisk stunt
Lars Kragh Andersen, der tidligere selv har været tiltalt for at komme med racistiske ytringer, lægger desuden vægt på, at der er forhånes med afsæt i 'race og hudfarve' (hvide mænd, red.)

LÆS OGSÅ: Provobetjent tiltalt for racisme

Da ekstrabladet.dk fanger Lars Kragh Andersen over telefonen, viser det sig til gengæld, at meningen med politianmeldelsen langt fra er at forsvare Jørgen Leth's passion for mørklødede kvinder eller være indigneret på gamle, hvide mænds vegne.

- Jeg vil næsten love, at Christian Friis Bach ikke bliver sigtet på det grundlag, siger han.

Men hvorfor politianmelder du ham så?

- Fordi jeg er dybt i mod racismeparagraffen. Og grunden til at jeg anmelder Christian Friis Bach, er, at han er en del af en regering, der går ind for denne her krænkende og totalitære straffelovebestemmelse. Jeg synes, det er helt rimeligt, at de smager deres egen medicin. Om man så krænker sorte eller hvide, muslimer eller kristne, det må komme ud på ét, hvis man ellers mener, at man skal være lige for loven. Men det er tilsyneladende lettere at blive retsforfulgt, hvis man krænker de 'rigtige grupper. Og at sige at hvide mænd er nogle frygtelige nogen, det tror jeg desværre ikke, der kommer noget ud af, lyder det fra eks-betjenten.

LÆS OGSÅ

Hash-Lars ransaget: I har glemt kælderen

Så du har faktisk intet i mod ministerens udtalelse?

Overhovedet ikke. Jeg mener, alle mennesker må sige, hvad de vil, så længe de ikke direkte truer andre. Så det er egentlig bare en aktivistisk modstand mod denne her paragraf, at jeg anmeldt Friis Bach. For at udstille hykleriet bag bestemmelsen.

Hvorfor bør der ikke være nogle grænser for, hvad man kan sige?

- Altså, hvis nogen vil kritisere hvide halv-overvægtige mænd som mig, skal de da bare fyre den af. Det må jeg jo tåle - ligesom religiøse mennesker må tåle, at der bliver gjort grin med deres religion. Sådan er det at leve i et frit samfund. Der må man sige, hvad man vil, og der skal ikke være nogen begrænsninger på nogen måde, kun hvis man truer.

Statsadvokaten skal tage stilling
Ekstrabladet.dk har spurgt Københavns Politi, om der er grundlag for at rejse sigtelse mod ministeren.

- Vi kan bekræfte, at vi har modtaget anmeldelsen, og den vil blive behandlet som enhver anden anmeldelse. Når det drejer sig om anmeldelser vedrørende straffelovens § 266 b (racisme-paragraffen), skal sagen sendes til Statsadvokaten, når vi har en indstilling til afgørelse klar. Københavns Politi kan ikke kommenterer yderligere, skriver advokaturchef Dorit Borgaard i en mail.