Pædagoger ligeglade med børnene

Danske vuggestuer er så elendige, at en stor del af dem burde lukke, lyder det på baggrund af en ny afhandling

Pædagogerne i landets vuggestuer svigter de mindste, der ender med at lukke helt ned for deres følelser, viser en ny ph.d.-afhandling.

For helt små børn ned til 10-måneder bliver i høj grad overladt til sig selv og mødt af afvisning og ligegyldighed fra pædagogernes side, dokumenterer videooptagelser og godt 8000 observationer i ni vuggestuer i Storkøbenhavn ifølge Berlingske Tidende.

- Danske vuggestuer er så elendige, at en stor del af dem burde lukke, siger ph.d.-stipendiat Ole Henrik Hansen, der står bag afhandlingen, til Berlingske Tidende.

Sanseløse pingviner
Han siger, at pædagogernes afvisninger får børnene til at gå rundt som sanseløse "pingviner", og at manglen på voksenkontakt er så grel, at den hæmmer udviklingen af børnenes hjerner.

Svaret er dog ikke flere pædagoger, mener Ole Henrik Hansen:

- Det handler om organisering og ledelse.

- Med den pædagogik, der praktiseres i mange vuggestuer, kunne vi ansætte lige så mange pædagoger, det skal være, uden at børnene får noget ud af det, lyder det fra Ole Henrik Hansen.

14 måneder dreng et offer
Hos pædagogernes forbund Bupl, er man bekendt med optagelserne.

- Ole Henrik Hansen peger på nogle væsentlige ting og på at få fokus på børnene, siger formanden for Bupl, Henning Pedersen, til Berlingske Tidende.

- Men han tegner et noget forenklet billede, som ikke tager højde for de vilkår, som pædagoger arbejder under i vuggestuerne, tilføjer han.

Formanden for Forældrenes Landsforening, Fola, Lars Klingenberg, har bidt mærke i en videooptagelse, hvor en lille dreng på 14 måneder lukker sig helt ind i sig selv, efter han bliver ignoreret af en pædagog.

- Det rører mig helt vildt meget, for det er helt tydeligt at se, hvad der foregår. Det går lige ind i hjertekulen på os alle sammen - især os forældre, siger Lars Klingenberg til Berlingske.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere