TV: Noma-chef: Det er jo helt vanvittigt

Noma er verdens bedste restaurant for tredje gang

Nomas chefkok, Rene Redzepi. (Foto: AP).
Nomas chefkok, Rene Redzepi. (Foto: AP).

Se Noma vinde prisen og hør chefkokkens reaktion i tv-klippet herover

---------------------

Nomas chefkok, Rene Redzepi, kom mandag aften endnu et skridt nærmere gastronomisk udødelighed, da Noma blev kåret som verdens bedste restaurant for tredje år i træk.

Men også en anden dansk restaurant indtog verdenseliten, da Geranium sneg sig ind på en 49. plads ud af 50 mulige. Redzepi er stolt over sin egen og Geraniums præstation.

LÆS OGSÅ:

Se også: Geraniumkok: Man bliver helt rundtosset

- Det er jo genialt, at der lige pludselig er to danske restauranter på listen. Det er faktisk helt sindssygt, siger den danske chefkok umiddelbart efter prisuddelingen i London, hvor han og holdet bag Noma blev hyldet foran hujende madentusiaster.

Med sin fornemme placering som verdens nummer et for tredje gang, bliver Noma den første restaurant ud over den nu lukkede, spanske gourmetrestaurant El Bulli, som har scoret hattrick i konkurrencen.

Nomas køkkenchef tror da heller ikke på, at hans restaurant får trofæet for fjerde gang ved næste års prisuddeling.

- Det er en cirkel, der er afsluttet nu. Det var det sidste trin for os. Man kan sige, man nærmest ikke kan nå længere end tre år på den liste, siger Rene Redzepi, som fortsat har et mål om styrke sin nordiske madkunst.

- Vi skal lave mere af det samme - bare meget bedre, siger han.

LÆS OGSÅ:

Se også: Ekspert: Derfor scorer Noma hattrick

Noma har nu ud over titlen som verdens bedste restaurant også to af de eftertragtede Michelin-stjerner. De senere år har restauranten jagtet den tredje og sidste hæder i Michelinguiden.

Køkkenchef René Redzepi har netop prydet forsiden af det amerikanske Time Magazine og er nu også at finde på listen over de 100 mest indflydelsesrige mennesker i verden.

1 af 2 (Foto: AP)
2 af 2 Nomas chefkok, Rene Redzepi. (Foto: AP).
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere