Kritik mod DR: 'Hyklerisk og ukønt'

Den korte avis har fået afslag af DR i en aktindsigt, hvor de ønsker at få oplyst, hvad udgifterne til 'Restaurant bag tremmer' løber op i

Den Korte Avis har fået afslag på aktindsigt i DR’s udgifter til kanalens reality show ”Restaurant bag tremmer (Foto: Thomas Sjørup)
Den Korte Avis har fået afslag på aktindsigt i DR’s udgifter til kanalens reality show ”Restaurant bag tremmer (Foto: Thomas Sjørup)

Den Korte Avis har fået afslag på aktindsigt i DR’s udgifter til kanalens reality show, ”Restaurant bag tremmer” med Claus Meyer.

Det har nu resulteret i, at sagen bliver rejst i både Folketinget og DR’s bestyrelse, skriver Den Korte Avis.

Bestyrelsesmedlem i DR's Katrine Winkel mener, at det virker forkert ikke at vise åbenhed i denne sag.

- Det er relevant for licensbetalerne, det vil sige offentligheden, at få at vide, hvor mange public service-penge, der bruges på kriminelle kokke. Det er et stærkt kontroversielt program, som mange, blandt andre jeg selv, finder kritisabelt og smagløst.

Katrine Winkel Holm påpeger, at DR i denne forbindelse optræder hyklerisk.

- DR er jo altid selv de første til at kritisere mangel på åbenhed, når de nægtes aktindsigt. Og nu optræder man præcis lige så lukket. Det ser ikke kønt ud.

Læs også:

Se også: DR og Meyer gør tykt grin med voldsofre

For lange arme
I Folketinget vil Dansk Folkepartis medieordfører, Morten Marinus, have en forklaring fra kulturminister Uffe Elbæk, mens medlem af DR’s bestyrelse, Katrine Winkel Holm, vil stille spørgsmål til afslaget på bestyrelsesmødet i dag.

I følge Morten Martinus har kulturministeren en mani med at holde en armlængdes princip, hver gang spørgsmålene drejer sig om Danmarks Radio. 'Og den arm er efterhånden ved at blive lidt for lang', som han udtrykker det over for Den Korte Avis og fortsætter:

- Jeg kan dog ikke forestille mig, at en minister vil nægte at give Folketinget oplysninger om en offentlig virksomheds økonomiske dispositioner.

Morten Marinus har ikke fået svar på sin henvendelse endnu, om hvordan og hvornår spørgsmålet skal behandles.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere