S-togs-kaos i København

Strømproblemer mellem Østerport og Hovedbanen. Store trafikale problemer

Foto: Jan Sommer
Foto: Jan Sommer

DSB S-tog har problemer med at dirigere strømmen af passagerer her til morgen.

- Der er problemer med at få strøm til togene mellem Østerport og Hovedbanegården, hvor der jo kører rigtig mange S-tog på dette tidspunkt. Uanset at det kun er 6-7 tog, der direkte har været berørt, så giver det store problemer, siger DSB's pressevagt til ekstrabladet.dk.

Det er foreløbig uklart, hvornår driften igen bliver normal.

Ifølge flere passagerer er der kaos overalt på S-togsnettet, ikke mindst linjerne H og C, hvor der foruden forsinkelser er aflysninger.

- Det er pænt frustrerende, når det tager over to timer at tage fra Ølstykke til København. Jeg tog af sted klokken 7.30 i morges. Men man kunne ikke andet end bare stå og vente, for det ene tog efter det andet blev aflyst, siger 28-årige Martin Braadshave, der er på vej på arbejde.

- De tog, de har indsat, er nogle små korte tog. Man har ikke engang valgt at sætte nogle ekstra vogne på. Her er fuldstændig proppet. Folk står oven på hinanden som sild i en tønde, siger Martin Braadshave

Samtidig fortæller flere passagerer til ekstrabladet.dk, at der er modstridende informationer i de oplysninger, der afgives på stationerne og i togene.

Seneste:
Banedanmark oplyser til ekstrabladet.dk, at det er fejl på en køreledning, der er skyld i de store problemer med S-togene. Banedanmark er nu i gang med at undersøge, hvor problemet er på køreledningen, så fejlen kan udbedres.

- Det er meget vigtigt, at vi hurtigt finder ud af, hvor skaden er sket henne. Hver gang der kører et tog på ledningen, forøges risikoen for, at køreledningen falder ned, siger Claus Bendix Christiansen, der er sektionschef i Banedanmark.

Ifølge sektionschefen er den foreløbige prognose, at togene kommer til at køre normalt igen i eftermiddag.

- Vi håber, at vi kan køre med normal drift igen ved 15-16 tiden, siger han.

Tjek ændringer i køreplanen på DSB's hjemmeside.

Ved du noget? Mail 1224@eb.dk eller sms 1224 (almindelig sms-takst)

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere