Københavnske kirker kan blive til boliger

Kirkefondet, som ejer knap 40 af de københavnske kirker, vil ikke udelukke, at de kan omdannes til boliger

Sct. Lukas Kirke i Frederiksberg Provsti er én af 16 københavnske kirker, som Københavns Stiftsråd anbefaler skal lukke. I fremstiden skal kirken måske indeholde liebhaverboliger. (Foto fra Google Maps)
Sct. Lukas Kirke i Frederiksberg Provsti er én af 16 københavnske kirker, som Københavns Stiftsråd anbefaler skal lukke. I fremstiden skal kirken måske indeholde liebhaverboliger. (Foto fra Google Maps)

Supermarkeder og diskoteker. Den går ikke. Men boliger kunne godt være en mulighed.

Det bliver Kirkefondet, der får det afgørende ord for en del kirker i København, der i løbet af de kommende år skal tages ud af drift.

Af de 16 københavnske kirker, som stiftsrådet i Københavns Stift har udpeget til lukning ejer Kirkefondet cirka halvdelen, og generalsekretær Morten Skrubbeltrang vil ikke afvise, at nogle af kirkerne kan sælges til beboelsesformål.

LÆS OGSÅ:

Se også: Disse københavnske kirker skal lukkes

- Jeg kan lettere se for mig, at de bliver til boliger end til supermarkeder med facadeskilte og kølediske. Det har noget at gøre med, at det vil være mindre synligt, at kirkerne er blevet til boliger, siger Morten Skrubbeltrang til Ritzau.

Ifølge liebhaver-ejendomsmægler Jan Fog, er de tomme kirker oplagte liebhaveremner og kan hurtigt omsættes, hvis man forbereder sig godt på markedsvilkårene.

- Det vil ikke tage meget mere end et halvt år at sælge en kirke. Men det er vigtigt, at man har den rigtige pris fra starten. Vi vil gerne sælge en kirke, udtaler Jan Fog til Kristeligt Dagblad.

LÆS OGSÅ:

Se også: Ingen disko i lukkede kirker

Selv om Morten Skrubbeltrang ikke vil afvise idéen, så mener han, at der er nogle muligheder, der er mere nærliggende end boliger.

- Det er meget vigtigt, at man overvejer grundigt, hvad de kan bruges til. Dels er det meget interessant at kikke på, om kirkerne kan bruges til sociale og kulturelle formål, dels er der en række andre kristne kirkesamfund i København, som har brug for bygninger og steder at være, siger Morten Skrubbeltrang.

Kirkefondet har til formål at styrke det kirkelige liv i København. Tidligere skete det fortrinsvis gennem kirkebyggeri, i dag er det mere kirkelige projekter og undervisning, som Kirkefondet støtter.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere