SAS-brøler: 24 elever fanget i lufthavn i tre dage

SAS forvandlede studietur til et mareridt

SAS glemte at ombooke 24 elever. Nu har de været fanget i lufthavnen i tre dage. (Foto: SAS)
SAS glemte at ombooke 24 elever. Nu har de været fanget i lufthavnen i tre dage. (Foto: SAS)

24 skoleelever fra Johanneskolen på Frederiksberg føler sig som gidsler, fordi SAS har begået så mange fejl, at de har været fanget i en lufthavn i tre dage.

Først blev det planlagte fly til New York aflyst i lørdags på grund af mekaniske problemer. Andet forsøg på at få skoleeleverne til New York gik også galt, da det fly de kom med om søndagen måtte sikkerhedslande i Bergen, fordi flyets ene motor var overophedet.

Se også: SAS-fly fik motorproblemer over Atlanten

Man siger, at tredje gang er lykkens gang. Men trods eleverne fik at vide, at de nu endelig kunne komme af sted klokken 05 i morges, måtte de tro om igen. SAS havde nemlig glemt at tjekke dem ind.

Eleverne skulle have påbegyndt en uges studietur til New York i lørdags, men har nu været fanget lufthavnen i tre dage.

Vi kom til at glemme dem
SAS indrømmer, at de har lavet en kæmpe fejl.

- Det er yderst beklageligt, at der er en gruppe, der er blevet bedt om at dukke op i lufthavnen, for så at få at vide, at de ikke kan komme med. Det er uheldigt, frustrerende og utrygt for dem, siger Trine Kromann-Mikkelsen, der er pressechef i SAS Danmark til ekstrabladet.dk.

- Der er sket en kæmpe fejl. Det er simpelthen, fordi der er sket nogle misforståelser mellem nogle enheder, der står for ombookningen af passagerer. De har glemt gruppen, siger pressechefen.

Forældre raser over SAS
Tilbage i Danmark sidder forældrene til skoleeleverne, der er ved at gå til af bekymring.

Connie Hansen er mor til Malene Nielsen, og hun er særdeles skuffet over SAS's dårlige service.

- De er så bange for, at de ikke kommer til New York. De er kede af det, og de har ondt efter at have siddet på et gulv i en lufthavn i tre dage. Jeg kan mærke på min datter, at hun er meget ked af det, og hun er brudt sammen flere gange. Det tager rigtigt hårdt på dem, at de ikke ved noget om, hvad der skal ske. Uvisheden det tager hårdt på dem, siger den bekymrende mor.

Claus Hjort, der er far til 17-årige Andreas Nyrup Hjorth, er også uforstående for den manglende professionalisme.

- Det er det fuldstændig grotesk, at det kan ske. Selvfølgelig kan der ske uheld, så det første fly ikke kan komme af sted. Men at det andet fly heller ikke kan, og at de så også har mistet dem i systemet, og oven i købet har smidt en af elevernes kuffert væk, det er jo helt vildt, siger Claus Hjort.

Satser på i aften
SAS oplyser, at eleverne sandsynligvis kommer til at få en økonomisk kompensation for den dårlige oplevelse, men de kan på nuværende tidspunkt ikke komme nærmere ind på, hvad det bliver.

De 24 skoleelever er nu blevet fløjet til Oslo, hvor de efter planen skal med et fly 14.45 til Island. Herfra skal de videre til New York, hvor det forventes at de lander senere i aften.

Hvis der altså ikke sker flere fejl.

Se også: SAS ændrer regnskabspraksis

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere