Nordkorea vil opsende flere "satellitter"

Nordkorea vil blive ved med at opsende "satellitter" og kalder den sydkoreanske præsident "en rabiat hund".

Nordkorea vil blive ved med at opsende såkaldte satellitter "en efter en" og afviser samtidig den internationale fordømmelse af en affyring 13. april, som USA og flere andre vestlige lande mener var en missiltest.

Raketten, som regeringen i Pyongyang hævder skulle bringe en satellit i kredsløb, faldt fra hinanden to minutter efter affyringen. FN's Sikkerhedsråd fordømte på det skarpeste affyringen og sagde, at man ville skærpe sanktionerne mod landet.

I en erklæring udsendt torsdag skriver nordkoreanerne, at en undersøgelse af det mislykkede affyringsforsøg allerede er færdiggjort. Erfaringerne, der blev gjort, vil garantere mere succes i fremtidige forsøg, hedder det i erklæringen.

- Ligegyldigt hvor højt de reaktionære amerikanere eller japanere og deres følgesvende råber, og ligegyldigt hvor vanvittigt Lee Myung-Baks (Sydkoreas præsident) gruppe af rotter hviner, så har vores satellitter kun fredelige formål, skriver nordkoreanerne.

Samtidig har Nordkoreas kritik af den sydkoreanske præsident taget til i den seneste tid.

Erklæringen fra den nordkoreanske komité for rumteknologi refererer til præsidenten som en "rabiat hund", "ubegavet", "en uvidende præsident" og "et menneskeligt udskud".

Nordkorea insisterer på, at raketaffyringen ikke strider mod FN-resolutioner og ikke bryder en aftale fra februar med USA.

Ifølge aftalen skulle Nordkorea stoppe berigelsen af uran ved atomanlægget i Yongbyon og aflyse landets atomforsøg og missilaffyringer som modydelse for 240.000 ton fødevarehjælp fra USA.

Sydkoreanske analytikere forventer, at Nordkorea nu vil udføre et tredje atomforsøg eller affyre en ny langdistanceraket.

Tirsdag meddelte nordkoreanerne, at landet vil nægte inspektører fra Det Internationale Atomenergiagentur, IAEA, adgang til landets atomprogram.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere