Haarder: Betryggende at PET registrerede mig

Tidligere minister er glad for, at han blev registreret af PET. Han har ingen indvending mod makulering.

Foto: Benjamin Kürstein
Foto: Benjamin Kürstein

Tidligere minister Bertel Haarder har intet imod, at Politiets Efterretningstjeneste (PET) i starten af 80'erne oprettede en sagsmappe med hans navn på. Han mener tværtimod, at det er betryggende.

- Jeg har ikke de mindste indvendinger imod, at jeg bliver registreret, når jeg inviterer førstesekretæren fra den sovjetiske ambassade. Det synes jeg faktisk er betryggende, et det bliver registreret, siger han til Ritzau.

Omkring 1980 var Bertel Haarder leder af Venstres Ungdoms sommerhøjskole. Her inviterede han førstesekretæren fra den sovjetiske ambassade, Yuri Ushakov, til at holde foredrag.

Bertel Haarder mener selv, at det kan være årsagen til, at han blev registreret i PET's arkiver.

- Jeg tror, at stort set alle på den russiske ambassade var i nær kontakt med KGB. Det kan jo godt være, at det har ført til en registrering, siger han.

For fem-seks år siden, blev Bertel Haarder af en journalist gjort opmærksom på, at PET i sin tid havde oprettet en sagsmappe med hans navn på. Det er aldrig noget, han selv har bemærket.

I starten af sin ministertid modtog han nogle mærkelige opkald fra nogen, der kaldte sig Det Amerikanske Arbejderparti. Efterfølgende blev han kontaktet af den amerikanske ambassade, der ville vide, hvad kontakten gik ud på.

Han nævner også det som en mulig årsag til registreringen.

Bertel Haarder synes selv, at oplysningerne ligegyldige, men han har intet imod, at de blev registreret.

- Der er en hel masse, der bliver skrevet ned, og det er sandsynligvis kun en promille af det, der nogensinde bliver relevant. Det har ikke forulempet mig på nogen som helst måde, siger han.

I dagens udgave af Berlingske kritiserer tidligere statsminister Anker Jørgensen, at hans sagsmappe hos PET er blevet makuleret og ikke bevaret for eftertiden. Men så længe det ikke strider mod loven, har Bertel Haarder intet imod, at hans mappe er blevet slettet.

- For min skyld havde de ikke behøvet at slette det, men jeg har da ikke nogle indvendinger imod, at de gør det, siger.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere