4-årig pige lige så klog som Einstein

Optaget i Mensa med en intelligens på niveau med Einsteins

Den danske komiker Lasse Rimmer og også klog. Men ikke lige så klog som Heidí. Rimmers intelligenskvotient er på 156. (Foto: Thomas Lekfeldt)
Den danske komiker Lasse Rimmer og også klog. Men ikke lige så klog som Heidí. Rimmers intelligenskvotient er på 156. (Foto: Thomas Lekfeldt)

Med en intelligenskvotient der er bare et nummer lavere end Albert Einsteins, er den 4-årige britiske pige Heidi Hankins blevet optaget i Mensa. Heidi scorede 159 point i testen, og lander derfor i kategorien for genier. Det skriver den britiske avis The Telegraph.Det var personalet i pigens børnehave, der blev opmærksomme på den lille piges særlige evner, da de havde svært ved at finde på nye aktiviteter, der kunne udfordre hende.Heidi kan allerede regne, tegne figurer og skrive hele sætninger. Og hun har læst siden hun var to år gammel.Formanden for Mensa i Danmark, John Doktor, forklarer , at man normalt tester børns intelligens ved hjælp af psykologer:- Hvis et barns intelligens bliver testet, er det oftest af andre årsager end for at blive medlem af Mensa. Det kan eksempelvis være en lærer der bemærker at barnet er meget uroligt eller viser andre tegn på at kede sig i timerne, fortæller formanden.Heidi slår blandt andre den kendte danske komiker Lasse Rimmer, der med en intelligenskvotient på 156 ligeledes hører til blandt de klogeste.Heidis far Mathew Hankins håber, at pigen kan få lov til at springe et klassetrin over, når hun begynder i skole, så hun kan blive udfordret ordentligt.Er du lige så klog som Heidi? Tag Mensas test her.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere