Penkowas kummefryser er dukket op

En kummefryser med vævsprøver, der tilhører den svindelanklagede hjerneforsker Milena Penkowa, er dukket op af det blå

- Fryseren indeholder prøver af væv, der dokumenterer, at jeg har foretaget de forsøg, som jeg siger, jeg har, så den er af afgørende betydning for min sag, siger Milena Penkowa. (Foto: Torben Stroyer/Polfoto)
- Fryseren indeholder prøver af væv, der dokumenterer, at jeg har foretaget de forsøg, som jeg siger, jeg har, så den er af afgørende betydning for min sag, siger Milena Penkowa. (Foto: Torben Stroyer/Polfoto)

En 400 liters kummefryser indeholdende vævsprøver, der tilhører den svindelanklagede hjerneforsker Milena Penkowa, er pludselig dukket op på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet.

Fakultetsdirektøren havde ellers forsikret om, at alt materiale var blevet grundigt registreret og katalogiseret.

Det skriver universitetsavisen.dk.

Læs også:

Se også: Penkowa melder professor til politiet

En kummefryser på 400 liter burde være svær at overse, specielt når man er ved at sikre bevismateriale i forbindelse med den nok største sag om påstået forskningssnyd i danmarkshistorien, og den anklagedes navn, Milena Penkowa, står på fryseren, skriver avisen og fortsætter:

Det er ikke desto mindre netop, hvad der er sket på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet (Sund) på Københavns Universitet (KU), hvor Penkowa var ansat, indtil hun blev suspenderet i marts 2010 blandt andet anklaget for at have gjort sig skyldig i videnskabelig uredelighed.

Ifølge universitetsavisen blev fryseren låst op og åbnet den 2. april i overværelse af professor Morten Møller, Inge-Lise Damberg og Steen Pedersen, hvor det kunne konstateres, at fryseren indeholdt forskellige prøver mv.

Læs også:

Se også: Skandaleombrust Penkowa på jobjagt

Milena Penkowa, der beskriver fryseren som en 'kolos', mener, at det er grotesk, påfaldende og uforståeligt, at Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet først nu, mere end to år efter hendes suspension har lokaliseret fryseren.

- Fryseren indeholder prøver af væv, der dokumenterer, at jeg har foretaget de forsøg, som jeg siger, jeg har, så den er af afgørende betydning for min sag, siger hun.

Fryseren stod placeret i et lokale, som fakultetet vidste, at hendes forskningsgruppe benyttede på Panum Instituttet, der huser Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, og den var også opført på en liste over hendes inventar.

Læs også:

Se også: Penkowa mister EliteForskprisen

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere