Forsvaret sparede over én milliard i 2011

Trods tidligere hug for dårlig økonomistyring har forsvaret brugt over én milliard mindre end forventet.

Sidste år udløste forsvarets elendige økonomistyring hård kritik fra Rigsrevisionen. Og for to uger siden steg prisen på tre fregatter uventet med 229 millioner kroner.

Men samlet set tyder det alligevel på, at forsvaret er ved at få styr på pengene. I går fik forligspartierne på Christiansborg ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten bragt gode nyheder af chefen for forsvarsstaben, Bjørn Bisserup.

Han orienterede om, at forsvaret sidste år samlet brugte 1,2 milliarder kroner mindre i 2011 end forventet. Tallet skal ses i forhold til forsvarets samlede 2011-budget på 23,2 milliarder kroner.

Den store besparelse fordeler sig ifølge Jyllands-Postens oplysninger med 638 millioner kroner på udskudte projekter og investeringer samt 557 millioner kroner på effektiviseringer og almindelig opstramning rundt om i alle kroge af det samlede forsvar.

- Der er grund til at være overordentlig tilfreds med den måde, forsvaret har styret sin økonomi på.

- Og så er det vel at mærke sket samtidig med, at forsvaret formentlig aldrig har leveret så meget operativ effekt, som vi har set i 2011, siger forsvarsminister Nick Hækkerup (S).

De udskudte investeringer drejer sig blandt andet om helikoptere og kampvogne, men de udgifter kan komme senere.

Hvad angår de 557 millioner kroner på effektiviseringer, er de især sparet ved, at stillinger ikke er blevet genbesat.

Oppositionen glæder sig også over, at forbruget er blevet mindre end ventet og kvitterer for en god økonomistyring i 2011. Men spareplanen vækker modstand hos Dansk Folkeparti og Venstre.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere