Skønhedsdronning var født som dreng

Jenna Talackova har tvunget Miss Universe til at ændre reglerne, så transseksuelle fremover kan stille op i konkurrencen

Jenna Talackova, der var født som Walter, fremviser et pas, som beviser, at hun nu er kvinde. (Foto: AP)
Jenna Talackova, der var født som Walter, fremviser et pas, som beviser, at hun nu er kvinde. (Foto: AP)

Miss Universe-deltageren Jenna Talackova er født som dreng, men det har ikke stoppet den canadiske skønhed.

Talackova, der i første omgang blev diskvalificeret, fordi hun ikke er født som pige, har fået Miss Universe til at ændre reglerne, så transseksuelle fremover kan stille op i den prestigefyldte skønhedskonkurrence.

– Siden jeg var fire år gammel, har jeg vidst, at jeg var født i den forkerte krop, siger den 23-årige skønhed i et interview med tv-stationen ABC News.

Talackova, der var født med fornavnet Walter, gennemgik for fire år siden en komplet kønsskifteoperation og er i dag udstyret med et pas og kørekort, hvor det fremgår, at hun er kvinde.

Jenna Talackova beskriver operationen, hvor hendes penis ved hjælp af kirurgens skalpel blev omdannet til en skede, for ’intens’.

– Det var forfærdeligt smertefuldt, men efter ikke at have kunnet holde ud at se 'den ting' (penissen, red.) i årevis, var det faktisk meget befriende.

Fik kunstige bryster
Talackova har også gennemgået andre operationer - blandt andet har hun fået fjernet adamsæblet og er blevet udstyret med kunstige bryster.

Det er stadig uvist om Jenna Talackova når hele vejen til Miss Universe-finalen, men hun er godt på vej, efter at hun har kvalificeret sig til Miss Canada-konkurrencen.

Og mon ikke den medieglade Miss Universe-ejer, byggekongen Donald Trump, ville glæde sig over opmærksomheden, hvis Talackova gik hele vejen?

1 af 2 Jenna Talackova, 23, har kvalificeret sig til Miss Canada-konkurrencen. (Foto: AP)
2 af 2 Jenna Talackova, der var født som Walter, fremviser et pas, som beviser, at hun nu er kvinde. (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere