Flere straffede får job i landets firmaer

Danske arbejdsgivere er blevet mindre skeptiske over for at ansætte folk med en plettet straffeattest

Tv-kokken Claus Meyer har udløst en følelsesladet debat, fordi han har ansat en mand, som for tre år siden smed sin ekskæreste ud ad vinduet. Men Claus Meyer er langt fra den eneste, der insisterer på at give dømte kriminelle en chance til.

Generelt er danske virksomheder blevet mindre skeptiske over for at ansætte personer med en udstået fængselsstraf på CV'et. Det skriver Avisen.dk.

Det fortæller blandt andre Ole Hessel, der er projektchef på udslusningsprojektet "High: five", der siden 2006 har skaffet 750 tidligere indsatte i job.

- I starten fik vi "nej" fra ni ud af ti virksomheder og "måske" fra den sidste. I dag siger halvdelen ja, når vi spørger, og mange ringer på eget initiativ til os, siger han til Avisen.dk.

Der findes ingen statistik på, hvor mange personer der får job efter overstået fængselsstraf.

Men en række eksperter, virksomheder og udslusningskonsulenter, som Avisen.dk har talt med, tegner et billede af, at danske virksomheder er blevet mere imødekommende over for plettede straffeattester.

- Der er stadig mange, der stejler per refleks, når de præsenteres for en plettet straffeattest.

- Men der er sket en klar positiv mentalitetsændring inden for de sidste fem års tid, siger Ebbe Andersen, der er sikringschef i Postdanmark og formand for Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget i Det Kriminalpræventive Råd.

Han vurderer, at forklaringen skal findes i et øget fokus på social ansvarlighed - også kaldet CSR. 8000-9000 personer løslades hvert år efter et fængselsophold.

Ifølge Ole Hessel fra High: five er cirka halvdelen motiverede for at få et job, men har svært ved at skaffe det på egen hånd på grund af manglende uddannelse eller arbejdsgivernes stigmatisering af tidligere indsatte.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere