Ny film om Kony på vej

Organisationen 'Invisible Children' vil lave en opfølger til den populære film om krigsforbryderen Joseph Kony

Joseph Kony (tv) står bag masser af bortførelser og voldtægter. (Foto: AP)
Joseph Kony (tv) står bag masser af bortførelser og voldtægter. (Foto: AP)

Succesen var til at få øje på, da organisationen 'Invisible Children' lagde filmen 'Kony 2012' ud på YouTube. I løbet af få dage fik den 30-minutter lange film omkring100 millioner visninger. Det var især unge mennesker, der delte dokumentaren med deres venner på diverse sociale medier. Det var derfor ikke kun filmens budskab, der var interessant, men også den måde den fik unge mennesker over hele verden til at engagere sig i medierne.

Læs mere:

(Foto: AP) Krimi Uganda lover at fange 'monstret' Kony

Læs mere:Nu vil organisationen 'Invisible Children' derfor lave en opfølger til filmen om krigsforbryderen Kony, der som leder af den afrikanske milits 'Lord's Resistance Army', er beskyldt for at have tvunget unge piger til at være sex-slaver, kidnappet børn og tvunget dem til at være børnesoldater samt slået en masse mennesker ihjel på grusommeste vis.

Læs mere:

Jason Russel gik i sidste uge amok på gaderne i San Diego, hvor han bor. (Foto: ZumaPress) Samfund TV: Kony-instruktør helt nedbrudt

Læs mere:

Joseph Kony bliver i Russells video anklaget for at have begået voldsomme overgreb imod tusindvis af børn i sine anstrengelser for at opbygge en hær af børnesoldater. (Foto: AP/Stuart Price) Krimi Kony-filmmand løb skrigende rundt i underbukser

'Invisible Children' lover, at opfølgeren vil indeholde mange flere detaljer og skabe mere sammenhæng end den første film. Organisationen blev nemlig kritiseret af eksperter fra hele verden for netop at simplificere et meget komplekst problem. Blandt andet kritiserede Ugandas premierminister Amama Mbabazi videoen i stærke vendinger, fordi den gav indtryk af, at landet stadig var i krig.

Oplægget til den nye Kony-film er blevet skabt uden, at organisationens stifter Jason Russell har haft en finger med i spillet. Russel er i øjeblikket indlagt efter, at han fik et psykisk nedbrud og rendte nøgen rundt på gaden.

0 kommentarer
Vis kommentarer