Her slår gaderøverne oftest til

København lægger asfalt til to daglige gaderøverier i gennemsnit - den mest udsatte strækning er Nørrebrogade

Det går især udover Nørrebrogade, når gaderøverne slår til. (Foto: Googlemaps)
Det går især udover Nørrebrogade, når gaderøverne slår til. (Foto: Googlemaps)

Et stort antal gaderøverier plager hovedstaden - og af alle københavnske gader, stræder, pladser og veje døjer Nørrebrogade med flest problemer.

Det viser tal fra Københavns Politi, som Ritzau har fået aktindsigt i.

Det livlige hovedstrøg på Nørrebro slår blandt andet sine søster-brogader på Østerbro, Vesterbro og Amagerbro klart og indtager en kedelig førsteplads på den sorte liste over strækninger, hvor man risikerer at blive røvet.

- Det er et alvorligt problem, siger Kim Christensen (S), som er formand for Nørrebro Lokaludvalg.

Han bor selv på den landskendte københavnergade, hvor tusindvis af cyklister, fodgængere og buspassagerer bevæger sig frem og tilbage dagligt.

- Og så hjælper det jo heller ikke, at man for et halvt års tid siden lukkede nærpolitistationen på netop Nørrebrogade, hvis man gerne vil problemerne til livs, tilføjer lokalrådsformanden.

Ifølge politiet i København har der de seneste fem år samlet været omkring 130 gaderøverier på Nørrebrogade. Politiets efterforskning viser, at gaderøverne ofte er grupper af unge mænd med knive og løstsiddende knytnæver, som truer tilfældigt forbipasserende og frarøver dem kontanter, dankort og mærketøj.

Men intet kan måle sig med de kostbare og letomsættelige iPhones, som tilsyneladende er det mest eftertragtede bytte blandt gerningsmændene.

Sidste år blev der anmeldt knapt 800 gaderøverier i Københavns Kommune, og på kommunekontorerne anerkender man til fulde, at der skal gøres noget.

- Gaderøverier er et problem, som vi kommer til at følge nøje i de kommende år, fortæller kontorchef Lea Bryld, som står i spidsen for det såkaldte Center for Sikker By.

- Nørrebro kræver en særlig kriminalpræventiv indsats. Derfor investerer kommunen og politiet også rigtigt mange ressourcer derude, tilføjer hun.

Københavns Politi lancerede i efteråret en særlig indsats mod røverierne på gader og stræder, men ordensmagten har endnu ikke knækket den bekymrende kurve.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Så hvad laver vi i Guinea?