Gitte svarer: Styr din jalousi, kvinde

Skriv til Gitte Nielsen: Eks-modellen giver råd om stort og småt til Ekstra Bladets læsere. I denne uge handler det om jalousi og Gittes danskhed.

(Foto: Benjamin Kürstein)
(Foto: Benjamin Kürstein)

Klik her og skriv til Gitte: Har du et dilemma? Skriv til spoerggitte@eb.dk. Hver uge besvarer jeg en række spørgsmål og belønner det bedste med en signeret kopi af min selvbiografi 'Gitte Nielsen - du har kun et liv'.

Hej Gitte
Jeg har jordens dejligste kæreste, og vi har snart været sammen i fire år. Han er både omsorgsfuld, kærlig og god som dagen er lang.

Han har aldrig givet mig en grund til at tro, at han har været mig utro, men når han for eksempel er i byen uden mig, så kan jeg ikke lade være med at føle en vis frygt -ja, nærmest angst -over, om han laver noget, han ikke skulle. Er det normalt?

Jeg har haft nogle rigtig dårlige forhold, før jeg lærte min nuværende kæreste at kende, og kæresterne var mig alle utro. Er jeg ved at udvikle en sygelig form for jalousi?

Jeg synes, at jeg er en smule tarvelig, når jeg render rundt med de tanker om ham, når han har den største tillid til mig. Håber du kan hjælpe.
Kærlig hilsen MJG

Hej MJG
Jeg er glad for at høre, at du har en dejlig kæreste og er i et godt parforhold. Så lad være med at ødelægge det ved at se spøgelser hele tiden.

Rent klinisk er abnormal jalousi en slags sindssyge, der i det lange løb vil ødelægge dit forhold. Flere af mine eksmænd var sygeligt jaloux, og det var i sidste ende dét, der ødelagde vores forhold. En af parforholdets grundpiller er tillid, så du er nødt til at stole på din kæreste og give slip på utrygheden og jalousien.

Hvis du har problemer med at styre din voldsomme jalousi, vil jeg anbefale dig at søge professionel hjælp hos en psykolog med speciale i netop jalousi. Før du tager det skridt, er det en god idé at tage en snak med din dejlige kæreste først.
Gitte

Hvad vil du spørge Gitte om? Skriv til spoerggitte@eb.dk

Mangler du penge, Gitte?
Du må da mangle penge, siden du begynder at svare på spørgsmål fra danskerne. Du bor jo ikke længere i Danmark, så hvorfor interesserer du dig for, hvordan folk her i Danmark har det?
Winnie

Hej Winnie
Lad mig slå fast med syvtommersøm, at jeg er pæredansk, selv om jeg altså bor i udlandet. Ekstra Bladet spurgte, om jeg ville lave en brevkasse, og jeg synes, det er en fantastisk idé, fordi jeg på baggrund af et langt liv med mange op- og nedture kan dele ud af mine erfaringer. Noget af det bedste i livet er at kunne give noget til andre, og det kan jeg med brevkassen. Derfor sagde jeg ja til at lave en brevkasse.
Hilsener Gitte

Hvad vil du spørge Gitte om? Skriv til spoerggitte@eb.dk

0 kommentarer
Vis kommentarer