Annonce:
Annonce:

Dong-boss i dobbeltrolle: Vild med vindmøller

Fritz Schur har store privatøkonomiske interesserer i vindmølleindustrien, hvor Dong er storkunde. Bestyrelsesformanden afviser interessekonflikt

Fritz Schur er en mand med mange interesser (Foto: Mik Eskestad)
Fritz Schur er en mand med mange interesser (Foto: Mik Eskestad)
Annonce:
Følg Samfund

Fritz Schur har fingrene dybt begravet i mange ting.

Og har klare økonomiske interesserer i, hvilken vej vinden blæser.

Han er bestyrelsesformand for Dong, der under nu fyrede Anders Eldrup er blevet grønnere og grønnere.

Noget der gavner Fritz Schurs privatøkonomi.

Han er nemlig dybt involveret i vindmølleindustrien.

Eneejer af det hastigt voksende 'Fritz Schur Teknik A/S', som - via forskellige selskaber - er storleverandør til bl.a. Siemens Wind Power og Vestas. De laver i 'Fritz Schurs Teknik's afdeling for hydraulik til turbiner elementer til vindmøller og Siemens er den største kunde, oplyser Berlingske Business.

LÆS OGSÅ - Eldrups bøddel: Ungkarl og levemand

De har spurgt en af landets førende juridiske eksperter, professor, dr.jur. Erik Werlauff fra Aalborg Universitet om, hvad der er situationen, hvis Dong vil købe møller hos Siemens.

Annonce:

- Hver eneste gang, Dong-bestyrelsen overvejer eller beslutter at købe en vindmølle fra Siemens, og der er overvejende sandsynlighed for, at der er Schur-komponenter i den, skal Fritz Schur oplyse bestyrelsen om, at han har en interesse i sagen. Han skal sige, at han er underleverandør. Men han skal også gå uden for døren, når bestyrelsen tager den egentlige diskussion og i særdeleshed, når den endelige beslutning om købet af vindmøllerne skal tages, siger han til Berlingske Business.

Dong har meget store investeringer i bl.a. havvindmølle-parker.

LÆS OGSÅ: Schur er til jetset, bold og prinse-bridge

Berlingske Business havde i går fat i Fritz Schur - i flere omgange.

Først sagde bestyrelsesformanden - der også er i spidsen for SAS og Posten - at der ikke var noget at komme efter. Derefter bad avisen Dongs direktion om at kulegrave alle bestyrelsesbeslutninger siden 2005, hvor Schur tiltrådte.

Her fik de oplyst, at Dong har fået leveret 91 Siemens-turbiner med hydraulik fra bestyrelsesformandens selskab. Den beslutning var dog truffet i E2, der først i 2006 blev fusioneret ind i Dong Energy.

- Vi leverer forskellige produkter til både Siemens og Vestas. Bestyrelsen for et stort selskab som Dong har ingen indflydelse på specifikationen af de projekter, der fremlægges bestyrelsen. Når indstillingen kommer til bestyrelsen, er det teknikerne der har valgt, ligesom vindmøllerne har været i udbud. Det har jeg ingen mulighed for at påvirke, siger Schur senere til Berlingske Business.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Fra i dag skal hun kaldes for Sylteminister
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: