Bruger fuckfingeren som vejviser: Stor cykelrazzia i dag

Vejvreden florerer på de danske cykelstier mens trængslen tvinger flere til at deles om de smalle asfaltstriber

(foto: Thomas Sjørup)
(foto: Thomas Sjørup)

I dag begynder politiet en landsdækkende cykelrazzia, der vil vare ugen ud. Politiet vil være på udkig efter klassisk cykelsynd som manglende lys, kørsel frem mod rødt lys og kørsel på fortov og gågade.

Se også: Danskerne opfører sig elendigt

politiets hjemmeside begrundes razziaen med, at der er for mange, der bliver dræbt eller kommer til skade på cyklen. Generelt I trafikken de sidste par år har antallet af dræbte og tilskadekomne faldet, imens procentdelen af tilskadekomne cyklister er forblevet den samme. Oven i købet har der været en stigning i dræbte cyklister i trafikken fra 2009 til 2011.

Kampen om cykelstien
Danmark er kendt for dens cykelkultur, og især København er senest blevet fremhævet af det amerikanske nyhedsmedie CNN for en efterligningsværdig cykelmentalitet og grøn trafik.

Virkeligheden på cykelstierne er dog langt fra rosenrød, for cyklister oplever mere og mere såkaldt vejvrede fra andre cyklister.

Se også: De græder over betalingsringens død

Tilråb, en fuckfinger, skubberi og hvad der er værre er ikke usædvanligt, når trafikken skal afvikles på to hjul. Ifølge Det Kriminalpræventive Råd er det især slemt i København, hvor pladsen er mindst og mængden af cyklister størst.

Tonen er skærpet
En ny undersøgelse foretaget af analysebureauet Wilke viser, at mere end tre ud af fire danskere oplever, at tonen generelt er blevet skærpet i Danmark.

- Der er flere, der skal lære at deles om mindre plads, og det giver grobund for konflikter, siger Anette Jerup Jørgensen, der arbejder som trafiksociolog hos Dansk Cyklist Forbund.

Ifølge undersøgelsen har næsten hver sjette dansker inden for de seneste par måneder oplevet at blive overfuset eller på anden måde verbalt forulempet i det offentlige rum. Langt de fleste situationer finder sted i trafikken.

HVORDAN ER DIN OPLEVELSE AF CYKLISTERNE OG KAMPEN OM ASFALTEN? GIV OS DIN KOMMENTAR.

0 kommentarer
Vis kommentarer