Boligejere ignorerer institutters låne-råd

Boligejere lokkes af lavere ydelse og gør det stik modsatte af realkreditinstitutternes anbefalinger om lån.

Boligejere ignorerer realkreditinstitutternes anbefaling om at omlægge deres lån til et historik lavt fastforrentet 3,5 procents lån. I stedet lader boligejerne sig lokke af den lavere ydelse på et rentetilpasningslån.

Dermed har de kastet deres tidligere sikkerhed over bord for at få en lavere ydelse, hvilket betyder, at de får flere penge i hånden her og nu.

- Boligejernes reaktion er overraskende. Man kan godt være i tvivl, om boligejerne har valgt at spise godt frem for at sove godt, siger boligøkonom ved Nordea Lise Nytoft Bergmann.

Nu, hvor boligejerne får flere penge i hånden her og nu, råder hun boligejerne til ikke at pille for meget ved det budget, de allerede har lagt.

- De penge, de har fået ekstra om måneden, skal de sørge for ikke bliver omsat til nogen faste fremadrettede udgifter, siger Lise Nytoft Bergmann.

En fast fremadrettet udgift kunne eksempelvis være bilkøb. Selvom et øget privatforbrug blandt borgerne vil være godt for nationaløkonomien, kan det være farligt på længere sigt.

- Den besparelse, man får her og nu, skal være en, man gemmer, så man kan hive dem op ad lommen senere, hvis renten skulle stige på et senere tidspunkt. Med al logik er der langt større sandsynlighed for, at renten stiger, end at den falder yderligere, siger hun.

Hun råder boligejerne til at ruste sig til fremtiden.

- Det, man med citationstegn sparer i øjeblikket, kan man med fordel bruge til at betale mere af på sit banklån for at komme af med den dyre rente og på den måde trimme sin økonomi til fremtiden.

0 kommentarer
Vis kommentarer