Afghansk officer mistænkes for dobbeltdrab

En efterretningsofficer mistænkes for at have dræbt to amerikanske soldater i Kabul lørdag

Politiet jagter en afghansk efterretningsofficer, som mistænkes for drabet på to amerikanske officerer lørdag. De to amerikanske rådgivere blev dræbt i en skudepisode i det afghanske indenrigsministerium i Kabul.

- En officer, som arbejdede for efterretningstjenesten for indenrigsministeriet, er forsvundet. Man tror, at han er gerningsmand, og de leder efter ham, siger en officiel kilde ifølge nyhedsbureauet AFP.

Ifølge en lokal tv-station er der tale om en 25-årig mand, som efter at have studeret i Pakistan kom til ministeriet som chauffør i 2007, hvorefter han blev forfremmet.

De to amerikanere blev fundet skuddræbt på deres kontor lørdag. Oplysninger gik først på, at skyderiet var resultatet af et mundhuggeri, men Taliban har hævdet at stå bag drabene.

I en meddelelse på Talibans hjemmeside skriver den militante bevægelse, at "den heltemodige kriger Abdul Rahman" dræbte fire militærrådgivere.

USA er godt repræsenteret militært i Afghanistan og har rådgivere placeret alle steder i landets regering. Efter skudepisoden besluttede Nato at trække alle medarbejdere ud af de afghanske ministerier af sikkerhedshensyn.

Omkring 30 personer er de sidste fem dage døde i voldelige optøjer og protester mod amerikansk militærs koranafbrænding i området.

Afbrændingerne har resulteret i en dybere mistillid til Natos væbnede styrker, der opholder sig i landet i et forsøg på at skabe stabilitet inden udenlandsk militær trækker sig ud i 2014.

USA's præsident, Barack Obama, har været ude at undskylde afbrændingen af den hellige bog, men det har ikke kunnet dæmpe vreden blandt afghanerne, der har protesteret voldsomt i gaderne.