Ny overenskomst til byggeriet trækker ud

Byggeriets parter er gået fra hinanden for at tænke sig om. Der er ikke aftalt nye møder

Der er stadig nogle knaster, der skal slibes og files til, inden byggeriets parter kan blive enige om en ny overenskomst.

Det står klart torsdag morgen, da forhandlerne gik fra hinanden efter 16-18 timer ved forhandlingsbordet. Det er anden gang, at parterne nu går i tænkeboks.

- Parterne besluttede at tage endnu en tænkepause. Der er ikke aftalt nye møder, oplyser Dansk Byggeri og 3F's Byggegruppe i en fælles pressemeddelelse.

Det er overenskomster for over 100.000 ansatte i byggebranchen, der igen er skudt til hjørne. Ritzau erfarer, at der ikke er tale om et reelt sammenbrud i forhandlingerne.

Men man skal nu tilbage til baglandet og vende resultaterne, inden man igen kan aftale at sætte sig til bordet og tage de afgørende beslutninger.

De store knaster i forhandlingerne er arbejdsgivernes ønske om mere fleksibel arbejdstid og lønmodtagernes ønske om at brede området ud, så flere udenlandske arbejdere bliver omfattet af aftalerne.

Men tiden tikker for forhandlerne for at få et resultat i hus.

Forligsmand Asbjørn Jensen har meddelt, at han på mandag vil indkalde de fagforeninger og arbejdsgivere, der ikke har afsluttet deres forhandlinger med en ny overenskomst, for selv at overtage styringen.