Minkboss erkender ulovlig behandling af mink

Mangeårig formand for pelsdyravlerne erkender sig skyldig og betaler bøde på 10.000 kroner

Erik Ugilt Hansen erkender brud på dyreværnsloven. (Arkivfoto: Thomas Lekfeldt)
Erik Ugilt Hansen erkender brud på dyreværnsloven. (Arkivfoto: Thomas Lekfeldt)

Et tidligere medlem af Landbrugsraadet og mangeårig formand for Dansk Pelsdyravlerforening har accepteret anklagemyndighedens krav om bødestraf på 10.000 kroner.

Det betyder, at Erik Ugilt Hansen erkender sig skyldig i grov, uforsvarlig behandling af enkelte mink på den farm ved Hobro, han selv var ejer af.

Sagen begyndte at rulle i februar 2011, efter at TV-Avisen havde vist billeder af vanrøgtede mink fra farmen - billeder der var taget af svenske dyreaktivister i september 2010.

Læs også:

Det gør 'lidt ondt i røven' på dyrene, når der skal laves en fin pels til dig - men minkavlerne kan ikke se problemet ved dyreplageriet. Billedet her er fra en farm i Sverige. I Danmark er det dog lige så slemt, viser nye afslørende tv-billeder. (Foto: Länsstyrelsen Skåne) Samfund - 25. feb. 2011 - kl. 12:56 Minkformand: Dybe sår er da intet problem

Herefter blev politiet involveret i sagen, der, efter at have set de forhold, dyrene levede under, tilkaldte en dyrlæge fra Fødevareregionen.

Hun fandt dyr med afbidte, blødende haler, gamle betændte sår på krop og hoved - sår der forlængst skulle have medført behandling med antibiotika eller aflivning.

Nordjyllands Politi rejste derefter tiltale om uforsvarlig behandling af i alt syv mink. Anklageskriftet blev sendt til Retten i Aalborg, men der bliver ingen retssag.

Læs også:Erik Ugilt Hansens virksomhed, Stenildbro Dambrug-Minkfarm Dyr ApS., har nemlig udenretsligt indvilget i at betale bøden på 10.000 kroner, oplyser politiet.

Tidligere har han ellers udtalt til pressen, at der ikke var noget at komme efter. Og hans egen dyrlæge erklærede sig uenig med sin kollega i Fødevareregionen.

I øvrigt trak Ugilt Hansen sig fra bestyrelsen i Dansk Pelsdyravlerforening umiddelbart efter afsløringerne.

Læs også: Det er billeder som disse fra Ugilts minkfarm, der har givet ham en politianmeldelse. (Foto: Anima) Samfund - 29. okt. 2009 - kl. 15:38 Pelsformand: Stenrig gårdejer med rekord i bøder Pelsformand: Stenrig gårdejer med rekord i bøder

Billederne, der blev vist i TV-Avisen, afslørede også tilsyneladende misrøgtede mink på farme, der i fem ud af syv tilfælde var ejet af bestyrelsesmedlemmer Dansk Pelsdyravlerforening.

0 kommentarer
Vis kommentarer