Forhandling på transportområde kørt fast

Forhandlingerne om en ny overenskomst på transportområdet er gået i hårdknude. Parterne overvejer nyt møde

Efter to døgns forhandlinger om en ny overenskomst på transportområdet er parterne gået fra hinanden.

Det oplyser den ene af topforhandlerne, Karsten Dybvad, administrerende direktør i DI.

- Vi har ikke kunnet nå til enighed om en samlet løsning. Jeg vil ikke pege på enkelte temaer i drøftelserne, men vi har været alle emner igennem, siger han i en kommentar og fortsætter:

- Jeg må desværre konstatere, at vi ikke har kunnet blive enige om en fornyelse af fællesoverenskomsten, der skulle bane vejen for nye overenskomster på det samlede transportområde, siger Karsten Dybvad.

På den anden side af forhandlingsbordet sidder Jan Villadsen, der er 3F's formand for Transportgruppen. Gruppen har overenskomster, der dækker cirka 50.000.

Parterne har forhandlet om en ny overenskomst siden begyndelsen af januar - og i de seneste to døgn har de siddet over for hinanden. Men uden resultat.

- Der er ikke aftalt nye møder. Vi vil nu bruge de kommende dage på at tænke os godt om, siger Karsten Dybvad.

Selv om parterne virker meget uenige, vurderer Flemming Ibsen, der er professor og forsker i arbejdsmarkedsforhold på Aalborg Universitet, at der er tale om et "minisammenbrud" i forhandlingerne.

- Det er ikke et sammenbrud, der betyder, at parterne ikke kan mødes igen. Det er endnu ikke så alvorligt, at parterne slet ikke kan nå hinanden og bliver nødt til at gå til forligsmanden, siger Flemming Ibsen.

Uden at vide det med sikkerhed vurderer han, at sammenbruddet skyldes, at parterne ikke kan blive enige om, hvor store lønstigninger overenskomsten skal indeholde.

- Der er tale om et normallønsområde, hvor pengene skal falde ved det centrale forhandlingsbord. Det, der skiller dem ad, er ganske enkelt, hvor dyrt det skal være. Så banalt er det, siger Flemming Ibsen.

Han forudser, at parterne vil være tilbage ved forhandlingsbordet, inden ugen er omme.

0 kommentarer
Vis kommentarer