Kraftig blæst og isnende kulde på vej

Især langs den jyske vestkyst kommer det i nat og i morgen til at blive en særdeles blæsende og kold affære

Langs hele den jyske vestkyst og de fleste nordvendte kyster vil det komme til at blive overordentligt blæsende. (Foto: Holger Bundgaard/Polfoto)
Langs hele den jyske vestkyst og de fleste nordvendte kyster vil det komme til at blive overordentligt blæsende. (Foto: Holger Bundgaard/Polfoto)

Det er bare om at trykke kasketten godt ned over pandebrasken i nat og imorgen, hvis man skal ud i det danske vintervejr. For ellers er det akut risiko for, at vinden blæser den af.

Det meste af landet - og især indbyggerne langs den jyske vestkyst - bliver nemlig i nat ramt af kraftig blæst med vindstød på stormstyrke.

Det fortæller meteorolog Mikael Jarnvig fra TV 2 Vejret til ekstrabladet.dk.

LÆS OGSÅ: TV: Valentines-vejret med Celina

- Blæsevejret rammer i første omgang den jyske vestkyst i løbet af natten med vindstød på op til 25 meter i sekundet, hvilket vil sige stormstyrke, forklarer den populære vejrmand til ekstrabladet.dk og fortsætter:

- Men i løbet af i morgen tidlig vil resten af Danmark og især nordsjællænderne også få sig en lussing med vindstød i nærheden af stormstyrke. Og selv om vi egentlig kommer til at få solskin og temperaturer på den gode side af frysepunktet, vil den kraftige blæst gøre, at det kommer til at føles som 10-15 minusgrader, siger han.

Ifølge Mikael Jarnvig vil blæsevejret bliver dog ikke vare særligt længe. Og herefter fortsætter vintervejret i samme stil som de sidste par dage.

- Den sibiriske kulde er væk og kommer ikke igen, så efter blæsevejret har passeret, vil vi fortsat ligge omkring frysepunktet med spredt nedbør. Det bliver lidt en blandet landhandel, hvor ingen af dagene kommer til rigtigt at ligne hinanden, fortæller han.

Tjek vejrudsigten her

0 kommentarer
Vis kommentarer