Analytiker: Vestas-fyring freder Engel

Fyringen af finansdirektør i Vestas betyder, at topchef Ditlev Engel er sikret for en tid, siger ekspert

Vestas har tirsdag aften fyret finansdirektør Henrik Nørremark, og det betyder, at vindmølleproducenten har besluttet at holde fast i den udskældte topchef Ditlev Engel.

Det vurderer aktieanalytiker Jacob Pedersen fra Sydbank.

- Det er den eneste rokade, der bliver i ledelsen i den her omgang. Ellers havde vi hørt om det med det samme. Hvis man ville have skilt sig af med Ditlev Engel, så var meldingen kommet nu, vurderer han.

Med fyringen har Henrik Nørremark i Jacob Pedersens øjne fået skylden for de to nedjusteringer Vestas er kommet med inden for de seneste tre måneder.

- Man har placeret ansvaret for, at Vestas er gået fra plus til minus i 2011. Det her er med til at frede Ditlev Engel i hvert fald et stykke hen ad vejen, forudser analytikeren.

Han konstaterer dog samtidig, at Engel står ganske alene tilbage, efter hans faste makker i direktionen siden 2005 er forsvundet.

- Indtil nu har du haft en direktion, som har bestået af Ditlev Engel og Henrik Nørremark. Nu er Nørremark væk, og så er der så mange flere fingre at pege ad Ditlev Engel fremover, påpeger Jacob Pedersen.

Han hæfter sig ved, at det kun er fire uger siden, at Vestas foretog en større ledelsesrokade, hvor tre lavere rangerende direktør røg ud.

I den forbindelse blev Henrik Nørremark faktisk forfremmet til viceadministrerende direktør, og noget tyder dermed på, at bestyrelsen har fået nye informationer siden.

- Det her fremmer indtrykket af en organisation, hvor tingene ikke kører på skinner. Så havde man fanget det her tidligere og undladt at forfremme Henrik Nørremark til viceadministrerende direktør, konstaterer Jacob Pedersen.

- Det er ikke nogen smuk løsning, at man for under en måned siden har forfremmet ham, og nu skal man så afskedige ham, tilføjer han.