Den bidende kulde koster 33 livet i Europa

Rundt om i Europa er det så koldt, at 33 mennesker har mistet livet på en enkelt dag

(Foto: Jens Dresling)
(Foto: Jens Dresling)

Den sibiriske kulde har lige nu så godt fat i det europæiske kontinent, at 33 mennesker mandag er frosset ihjel. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Alene i Polen har ni personer mistet livet på grund af kulden i løbet af de seneste 24 timer. Dermed er 62 mennesker fra Polen bukket under for de voldsomme kuldegrader.

I Serbien har 10 mennesker indtil videre mistet livet i den isnende kulde, mens det tilsvarende tal for Kroatien er fire.

Tjek vejrudsigten på vejret.dk

Voldsomt snefald og ekstreme kuldegrader har indtil nu kostet 17 mennesker livet i Italien. Også i den nordlige del af landet er der faldet usædvanligt meget sne. Senest er tre hjemløse blevet fundet døde i den hårde kulde.

I hovedstaden Rom har myndighederne registreret de største snemængder i 27 år og udkommanderet 400 soldater til at hjælpe med rydningsarbejdet. Også i den nordlige del af landet er der faldet usædvanligt meget sne.

I alt har de ekstreme kuldegrader indtil videre kostet flere end 300 liv i Europa.

I Tjekkiet har de registreret helt ned til minus 39,4 grader. Og der er udsigt til endnu lavere temperaturer natten til tirsdag.

Heller ikke herhjemme har vi været forskånet for den sibiriske kulde. Natten til søndag måtte termometrene landet over synke væsentligt dybere end normalt, da de tidlige morgentimer flere steder i landet bød på mere end 20 graders frost.

I Beldringe på Nordfyn blev der således målt overvældende 23,1 frostgrader natten til søndag. Det er den koldeste novemberdag i mere end 26 år.

Efter de voldsomme frostgrader i weekenden tyder meteorologernes målinger nu på, at vi kan se frem mod en uge med mildere temperaturer.