Kemikalier fra Kina skulle til narkofabrik

To mænd vil ikke besvare spørgsmål om kemi-import. De nægter at være leverandører til narkofabrik i Holland.

Fra Shanghai og Singapore blev der i løbet af et års tid fløjet den ene sending kemikalier efter til anden til en københavner med et lille autoværksted.

I lufthavnen i Kastrup blev der afleveret i alt 2,7 ton.

Og da københavneren sidste forår i et retsmøde blev bedt om en forklaring, sagde han, at det nok var beregnet til undervognsbehandling af biler - men mere vidste han ikke.

Københavns Politi tror ham ikke. De i alt otte transporter fra Kina skulle bruges til at fremstille ecstasy på et narkolaboratorium i Holland, lyder anklagen.

Mindst 16 millioner ecstasy-tabletter kunne der blive ud af de ingredienser, som den 38-årige københavner og hans 33-årige kammerat med fynske rødder er tiltalt for at have taget imod.

Mændene nægter sig skyldige, lød det fra deres forsvarere mandag, da sagen begyndte i Københavns Byret.

"Ja!" og "korrekt!" Så lidt sagde de, da de overfor retsformand Marianne Madsen bekræftede, at de ikke ville besvare spørgsmål.

Og derefter lænede de kraftigt byggede mænd sig tilbage i stolene og lyttede til anklagerens gennemgang af en stribe importer.

Den seneste foregik i marts sidste år. 16 metaltromler med i alt 800 kilo var adresseret til autoværkstedet, og dets ejer blev anholdt.

Politi og toldere greb ind efter et tip fra Holland. Her havde betjente under ransagning af et illegalt narkolaboratorium fundet spor af en kemi-leverance til København.

Ejeren af værkstedet har tidligere åbnet munden. I et grundlovsforhør har han sagt, at han ikke kendte noget til forsendelserne.

Det hele var ordnet af en mand, han havde mødt i Kina. De talte aldrig i telefon, men kommunikerede kun via email, har han forklaret.

Ifølge politiet har en amerikansk statsborger deltaget i importen. Han oprettede et firma i København, men nu er han forsvundet.

Retssagen fortsætter frem til midten af marts.