TV: Burka-demonstranter i offentligt skænderi med politiker

En demonstrant afbrød ekstrabladet.dk's interview for at debattere med politiker

Niqab demonstration foran den franske ambassade. Her diskuterer Jaleh Tavakoli, der er løsgænger i Borgerrepræsentationen, med en af demonstranterne. (Foto: Kristian Linnemann)
Niqab demonstration foran den franske ambassade. Her diskuterer Jaleh Tavakoli, der er løsgænger i Borgerrepræsentationen, med en af demonstranterne. (Foto: Kristian Linnemann)

ekstrabladet.dk inviterede tirsdag eftermiddag borgerrepræsentanten Jaleh Tavakoli til demonstration foran den franske ambassade, hvor muslimske kvinder demonstrerede for deres ret til at gå med burka.

- Hvad synes du om det franske burka-forbud?

- Jeg synes, det er et dilemma. Jeg er meget imod, at kvinder, skal tildække deres ansigt. Det er meget kvinde-undertrykkende og begrænsende for dem. Jeg kunne faktisk høre på dem (demonstranterne, red.), at de ikke kunne kende hinanden. Det viser jo bare, at det er meget begrænsende for deres sociale liv. Jeg kalder det et åbent fængsel, siger Jaleh Tavakoli.

- Det har været på tale at indføre et lignende forbud i Danmark. Hvad synes du om det?

- Jeg må indrømme, at jeg ikke går ind for forbud. Det kan være, at hvis man forbyder det, så vil de bare blive begrænsede til deres hjem, eller lukkede områder, hvor de så kan færdes.

Det er ikke frivilligt
- Hvorfor kan vi ikke bare være ligeglade med, hvilket tøj folk har på?

- Jamen, vi kan jo også sige, at hvis kvinder binder sig i et forhold med vold, så kunne vi også være ligeglade. Men alligevel gør vi en masse for at få disse kvinder ud af et voldeligt forhold. Man skal bekymre sig om det.

- Jeg forstår ikke, hvorfor du sammenligner en beklædningsgenstand med vold?

- Det er jo meget begrænsende ikke at kunne kende sin veninde på gaden. Jeg tror bare ikke, det er sjovt for dem. Det kan godt være, de vælger det selv, men der vil være social kontrol, som forhindrer dem i at tage dem af igen.

Ekstrabladet.dk har lukket for kommentarfeltet, da debatten ikke længere var sober