Annonce:
Annonce:

Eivind Kolding ny topchef i Danske Bank

Danske Bank vil mandag ifølge TV2 News præsentere Eivind Kolding som Peter Straarups afløser som topchef.

Annonce:
Følg Samfund

Ifølge TV2 News bliver Eivind Kolding ny topchef for Danske Bank. Den 52-årige Kolding kommer fra en stilling som direktør i Maersk Line.

Den jurauddannede Eivind Kolding er nuværende bestyrelsesformand for Danske Bank. Han skal afløse Peter Straarup på posten som ordførende direktør for banken.

Peter Straarup har været direktør i Danske Bank siden 1998, og med Eivind Kolding på banen slutter jagten på Peter Straarup's afløser. En jagt, som har stået på siden november.

Det sker efter et hektisk og noget mudret forløb, hvor headhunterfirmaet Russel Reynolds i begyndelsen af november officielt fik til opgave at finde en kvalificeret afløser til Peter Straarup.

Flere af bankens investorer, herunder ATP, har gennem længere tid været utilfredse med bankens præstationer og derfor ment, at der var behov for en ændring i bankens øverste ledelse.

Meget attraktiv

Ifølge TV2 News bliver Eiving Kolding, der er reder og partner i A.P. Møller, officielt præsenteret som Danske Banks nye topchef mandag.

Eivind Kolding har været i A.P. Møller siden 1991, og han trådte ind i Danske Banks bestyrelse i 2001.

Posten som topchef for Danmarks største bank anses for at være særdeles attraktiv, selv om bankens omdømme har fået nogle drøje hug gennem finanskrisen.

En række eksperter vurderede således tidligere på ugen, at stillingen stadig er en af de mest attraktive i dansk erhvervsliv.

- Hvis man klarer sig godt i stillingen og formår at forbedre bankens image, så står man utrolig stærkt om tre år, sagde Christian Kurt Nielsen, adm. direktør i Mercuri Urval, til Berlingske.

Udnævnelsen af Eivind Kolding betyder, at Danske Bank også skal finde en ny bestyrelsesformand.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Der er et mordforsøg i gang
Annonce:
Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: