Annonce:
Annonce:

Stærk krone tvinger renten ned

Cheføkonom: Vi er i en situation, vi aldrig have drømt om kunne ske

Annonce:
Følg Samfund

Nationalbanken kæmper en brav kamp for at svække den stærke krone. Investorerne strømmer til Danmark og den danske rente har aldrig i historien været lavere end 0,7 procent.

Endnu har Nationalbanken nogle skud i bøssen - renten kan sænkes endnu mere for at svække den stærke krone - og det bliver der formentlig brug for, mener cheføkonom i Handelsbanken Jes Asmussen.

- Det kan ikke udelukkes, at den negative stemning kan medføre behov for yderligere rentenedsættelser. Vi er i en situation nu, vi aldrig havde drømt om kunne ske. Det er første gang i de 30 år, vi har haft fastkurspolitik, siger Jes Asmussen.

Han venter, at uroen og gældskrisen fortsætter en tid endnu.

Annonce:

- Det er svært at få øje på, at der bliver ro på markederne. Heller ikke i 2012 vil der komme rigtig ro på, og presset på kronen tager formentlig ikke af foreløbig, siger han.

Spørgsmål: Hvis presset på kronen fortsætter, vil det så kunne presse Danmark ud af fastkurspolitikken?

- Det tror jeg ikke vil ske. Selv om renten kommer ned på nul, kan Nationalbanken fortsat sælge kroner for at svække kronen. Men det er en situation, vi aldrig har prøvet før, svarer Jes Asmussen.

Cheføkonom i Danske Bank Steen Bocian udelukker heller ikke, at Nationalbanken vil blive tvunget til at sænke renten yderligere.

- Investorer betragter Danmark som en sikker havn, og kronen er derfor meget stærk. Man kan ikke udelukke, at renten vil komme endnu længere ned, siger Steen Bocian.

Den danske rente, der fra fredag er på 0,7 procent er 0,3 procentpoint lavere end eurorenten.

- Ingen havde dog forestillet sig for blot fem år siden, at den danske rente skulle kunne blive lavere end eurorenten. Men det skyldes den højspændte situation i euro-zonen, siger Steen Bocian.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Margrethe mangler mio. - vi må hjælpe
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: