Annonce:
Annonce:

Hver 4. EU-borger har ikke været på nettet

Der er stigende forskel mellem fattige og rige EU-lande, når det kommer til borgernes adgang til internettet

EU er muligvis den mest udviklede region i verden. Men 100 mio. EU-borgere har aldrig været på nettet. (Arkivfoto: Colourbox.com)
EU er muligvis den mest udviklede region i verden. Men 100 mio. EU-borgere har aldrig været på nettet. (Arkivfoto: Colourbox.com)
Annonce:
Følg Samfund

Mere end 100 millioner EU-borgere har aldrig været på internettet. Mere nøjagtigt har knap en fjerdedel af den halve milliard indbyggerne i EU-medlemslandene aldrig været på internettet.

Og afstanden mellem, hvor stor en andel indbyggerne, der er på nettet i de rige lande i nord og i de fattige lande i syd og øst, vokser.

Det viser en undersøgelse, som EU's statistikkontor, Eurostat, har lavet.

Danmark ligger i top tre blandt de 27 EU-lande, både hvad angår andelen af borgere, som er tilkoblet nettet, og hvad angår internethandlens andel af bruttonationalproduktet.

I Rumænien er over halvdelen af indbyggerne ikke tilkoblet internettet i deres bolig. I Bulgarien, Grækenland, Cypern og Portugal er det lidt under halvdelen, som ikke har internetforbindelse

Til sammenligning har 94 procent af den hollandske befolkning internetforbindelse i deres hjem.

Undersøgelsen understreger ifølge statistikkontoret, at fattige landes indbyggere er berøvet den adgang til billige forbrugsvarer og anden service, som folk i de rige lande almindeligvis har.

- For mange mennesker synes det i dag vanskeligt at skulle leve uden internettet, bemærker Eurostat.

Landene med færrest indbyggere på internettet er også dem, som har færrest bredbåndsforbindelser. Det er også de lande, hvor der handles mindst på internettet.

Mest overraskende viser undersøgelsen, at et ellers moderne land som Spanien har forholdsvis få indbyggere koblet op til internettet, nemlig 64 procent.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
En bonus på 300 mio. kr. for at handle el - virkelig!?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: