Annonce:
Annonce:

Sort rengøring kostede millionbøde

En østjyde hænger på en skattegæld på fem millioner kroner i sag om sort rengøring på hoteller

Annonce:
Følg Samfund

En midaldrende østjysk mand, der kom fra Mellemøsten til Danmark i 1988, hænger på en gæld på næsten fem millioner kroner, efter han var involveret i et sort rengøringsfirma i København.

Derudover skal manden holde sig i skindet det næste stykke tid, hvis ikke han vil ind og ruske tremmer. Dommen lød nemlig også på halvandet års betinget fængsel.

Det er Vestre Landsret, der har stadfæstet en dom fra byretten, der betyder, at den ældre og psykisk ustabile mand hæfter for skatte- og momsgælden fra firmaet Maya Service, der gjorde rent på københavnske hoteller og kroer i 2006-07.

Maya Service udskrev regninger for næsten syv millioner kroner, men betalte hverken moms eller skat, ligesom man heller ikke afregnede indeholdt A-skat eller arbejdsmarkedsbidrag.

Annonce:

Sagen begyndte i 2006, da Skat ransagede firmaets adresse i Brønshøj. Siden har manden forsøgt at slippe for at skulle betale fem millioner kroner, som byretten i sin tid bestemte.

Manden har i retten forklaret, at han i 2006 var psykisk syg og fik nervemedicin. Han drak også en del. En aften var han på værtshus på Christiania, hvor han traf en landsmand, Jafar.

Jafar tilbød han et job i et rengøringsfirma, lød forklaringen. Han skulle arbejde nogle få dage om ugen, og skulle desuden skrive under på nogle papirer. Til gengæld ville han få 10.000 kroner om måneden i løn.

Så sagt så gjort. Han underskrev en masse papirer, og pengene begyndte at strømme ind på hans private bankkonto.

Helt nøjagtigt blev det til 6.957.560 kroner i perioden fra 8. april 2006 til 13. december 2006. Pengene blev lige så hurtigt hævet fra kontoen, men det vides ikke, hvor de forsvandt hen.

Den dømte hævder, at Jafar må have snydt ham, og at han i øvrigt ikke kender Jafar. Han henviste til sin psykiske tilstand og sværgede, at han intet kendte til firmaet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Margrethe mangler mio. - vi må hjælpe
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: