Skum over landet: Tjek dit hus, før det er for sent

Danmark er i øjeblikket ramt af voldsom stormvejr, og hvis du ikke allerede har sikret dit hus, kan du se her, hvordan du undgår dyre skader

Det voldsomme vejr har for alvor ramt Nordjylland, og i Hirtshals har stormen pisket havet op til skumFoto: Rene Schütze
Det voldsomme vejr har for alvor ramt Nordjylland, og i Hirtshals har stormen pisket havet op til skumFoto: Rene Schütze

Årets hidtil værste stormvejr raser netop nu, og ekstrabladet.dks fotograf, der befinder sig i Hirtshal, fortæller, at i Nordjylland har stormen pisket havet op til skum, der ligger som flødeskum henover byen.

- Skummet bliver kastet ind fra havet, og det er lige som at køre rundt i sæbe, siger Rene Schütze.

Stormen har søndag eftermiddag for alvor ramt det nordvestlige Jylland, og prognoserne melder, at resten af landet senere på dagen også står for skud.

En dyr fornøjelse
Det voldsomme vejr kan hurtigt gå hen og blive en dyr fornøjelse for husejerne, og hvis du ikke allerede har tjekket, at dit hus kan modstå stormvejret, så er det tid til at rubbe neglene.

Her på ekstrabladet.dk får du de vigtigste råd til, hvordan du undgår dyre skader på dit hus.

Læs også: Stormen samler kræfter

Tre gode råd:
- Tjek tagstenene. Taget beskytter mod regn og rusk, og derfor er det vigtigt, at det er i orden. Er der løse tagsten, så få dem lagt fast, inden stormen raser for alvor, men lad endelig være med at kravle op på taget, når stormen først er her. Det er simpelthen for farligt, siger Casper Kjerumgaard, der er fagredaktør hos Bolius Boligejernes Videncenter.

- Sæt havemøbler og trampoliner og andet løst udstyr i skuret. En flyvende trampolin er livsfarlig, så sørg for at få det hele sikkert inden døre både af hensyn til sikkerheden, men også for at du ikke skal ud og bruge mange penge på nye havemøbler.

- Tjek tagrenden. Sammen med stormen kommer der ofte regn, og er tagrenderne stoppede med blade og andet snavs, løber vandet i stedet ned af husets facade og kan give alvorlige fugtskader.

Læs også: Meteorolog: Det bliver meget ubehageligt

Hvis uheldet er ude
Men selvom man sikrer sit hus og følger de tre råd, kan man aldrig være stensikker på, at stormvejret ikke får konsekvenser. Skulle man være uheldig, er der også råd for, hvad man skal stille op i sådan en situation.

-Hvis skaderne sker, så prøv at begrænse dem bedst muligt og få fat i fagfolk, der kan hjælpe dig, hvis det er alvorligt. Du behøver ikke at vente med at tilkalde hjælp, til du har talt med dit forsikringsselskab, men du skal kontakte dem så hurtigt som muligt, siger Casper Kjerumgaard.

Læs også: Flyvende trampolin på afveje ved Ringsted

Tjek vejret i idt lokalområde på vejret.dk